ABA - Zvezda: Olimpija je uvod u težak januar!

Košarkaši Crvene zvezde u utorak igraju utakmicu poslendjeg 14. kola ABA lige protiv Olimpije.

Košarka 01.01.2018 | 19:45
ABA - Zvezda: Olimpija je uvod u težak januar!
Za ABA ligaše nema predaha za vreme praznika...

Košarkaši Crvene zvezde mts prvu utakmicu u 2018. godini odigraće već u utorak, 2. januara, protiv Petrol Olimpije u Beogradu.

Reč je o poslednjem meču 14.kola...

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević ističe da je reč o duelu koji će za Zvezdu biti uvod u niz velikih iskušenja i teških utakmica koje je očekuju u januaru.

"Želimo da nastavimo u dobrom ritmu i u sklopu priprema za sve što nas očekuje u januaru, stiže i utakmica sa Olimpijom, ekipom koja se možda nalazi u slabijoj formi nego na početku sezone, ali se u svakom slučaju, radi o timu koji je u prvom delu igrao dosta dobrih utakmica", počeo je trener aktuelnog regionalnog prvaka.

Alimpijević napominje da sve zavisi od toga kako igrači Zvezde pristupe meču sa Olimpijom.

"Bodovi koje želimo na početku Nove godine, zavise od našeg pristupa, i ovaj meč može da bude i dobar uvod u Žalgiris i duel koji igramo 5.januara, kada će nam biti tek pet punih meseci od trenutka kada smo se okupili pred novu sezonu. Pozivam navijače da dođu u dvoranu 'Aleksandar Nikolić' i pruže nam podršku pred velike izazove koji nam slede", rekao je Alimpijević i još jednom poželeo srećnu i uspešnu Novu 2018. godinu svima.

Nemanja Dangubić u sličnom tonu najavio je meč sa Petrol Olimpijom.

"Važan meč, za početak nove godine. Dobro smo okončali prethodnu, sada i novu želimo da otvorimo pobedom. Kao što često kažem, moramo da odigramo čvrsto, dobro u odbrani, da iz toga pravimo lake poene u napadu. Ulaz u dvoranu je slobodan, i nadam se da će Zvezdaši doći u lepom broju da nas podrže pred seriju zaista teških mečeva koji nam slede već narednih dana, Žalgiris, Budućnost, EFES u Itsanbulu", rekao je Dangubić.

Ekipa Crvene zvezde mts već 1.januara treniraće u večernjim časovima, a meč sa Petrol Olimpijom (ne nastupa Dobrić zbog povrede skočnog zgloba) igra se u utorak, 2.januara od 19 časova.

Ulaz u "Pionir" je slobodan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar