Bijeljina: Prve bebe u 2018.

Bijeljina je u 2018. ušla bogatija za dva dječaka koja su rođena u prvim satima Nove godine. U porodici Makitan, ovo je treći dječak, a u Bijeljini prva rođena beba u novoj godini.

Republika Srpska 01.01.2018 | 16:22
Bijeljina: Prve bebe u 2018.
Najljepši poklon u novogodišnjoj noći dobila je Gordana Makitan iz Bijeljine. Treći dječak u porodici, težak oko 4 kg i 300 grama, svojim dolaskom na svijet, nešto iza 5 časova, sve je iznenadio, rekla nam je Gordana.

„Moj termin je bio oko Božića, tako da je beba u novogodišnjoj noći i za mene bila ogromno iznenađenje. Ovo je moje treće dijete, treći dječak, i najvjerovatnije će se zvati Vukašin.“

Nedugo nakon Vukašina na svijet je došao još jedan dječak u bijeljinskom porodilištu. Srecna mama Draganu Simić iz Vršana, kaže da je beba požurila da dođe na svijet, pa još nisu smislili ime za dječaka koji ima 3 kg i 300 grama.

„Još nismo odlučili kako će se dječak zvati, imamo dvje, tri varijante. Porodila sam se prije predviđenog termina pase nismo još odlučili definitivno oko imena. Jako sam srećna, ovo je moja prva beba,“ kaže srećna mama Dragana Simić.

Doktorica na ginekološko akušerskom odjeljenu bijeljinske Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ Miomira Brkić za BN televiziju je potvrdila da su i mame i novorođene bebe dobro.

„Obje bebe rođene su u kratkom razmaku. Prošle godine prvu bebu smo dobili u toku prvog dana 2016, a ove godine baš u novogodišnjoj novogodišnjoj noći. Obje majke i bebe su dobro, smještene u sobe, i bebe su pored majki, već su počele da doje i sve je u redu.“

U Bijeljini je u toku prošle godine rođeno 1012 beba, i to je nešto malo manje u odnosu na 2016.

Ali, ako je suditi po tome kako je počela Nova godina, nadamo se da će biti berićetna i u bijeljinskom porodilištu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar