Džumhur 2018. otvara protiv Istomina

Najbolji bh. teniser prvi meč u singlu u novoj godini odigraće u utorak, 2. januara.  Bašić u Dohi čeka Hajder-Maurera! Prvi rival bh. teniseru u glavnom žrijebu ATP turnira u Kataru biće 30-godišnji Austrijanac.

Tenis 01.01.2018 | 18:15
Džumhur 2018. otvara protiv Istomina
Damir Džumhur i Ilija Bozoljac neuspješnim nastupom u dublu otvorili su 2018. godinu.

Bosanskohercegovačko-srpski tandem na ATP turniru u Brizbejnu poražen je od domaćeg para Metju Ebden - Džon Milmen ubjedljivo 1:6, 2:6, čime je njihov nastup u Australiji u dublu okončan.

Najbolji bh. teniser prvi singl meč u novoj godini odigraće u utorak, u 7 časova po našem vremenu. Rival će mu biti Denis Istomin, 63. igrač na ATP listi.

Najbolji sportista u BiH za 2017. godinu ima perfektan skor protiv Istomina. Do sada su se sastali dva puta i oba meča Džumhur je riješio u svoju korist, 2:1 i 2:0.

Ukoliko uspije da eliminiše rivala iz Uzbekistana, Džumhur će u drugom kolu igrati protiv 54. tenisera svijeta, Džareda Donaldsona iz Sjedinjenih Država.

Bašić u Dohi čeka Hajder-Maurera! Prvi rival bh. teniseru u glavnom žrijebu ATP turnira u Kataru biće 30-godišnji Austrijanac.

Uspješno je Mirza Bašić prebrodio kvalifikacije u glavnom gradu Katara, Dohi, a sada ga očekuje nastup u glavnom žrijebu, odnosno šesnaestini finala prestižnog takmičenja.

Novu godinu, kao i Damir Džumhur, 26-godišnji Sarajlija otvoriće u utorak, 2. januara u podne, duelom protiv Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera (30).

Biće to lijepa prilika za drugog najbolje plasiranog bh. tenisera da pobjedom započne 2018. godinu, s obzirom da je Hajder-Maurer 451. teniser svijeta, dok se Bašić nalazi na 138. mjestu ATP liste.

Ukoliko eliminiše Austrijanca, naredni rival Bašiću biće bolji iz španskog dvoboja Felisijano Lopez - Giljermo Garsija-Lopez.

Dva posljednja izdanja ATP turnira u Dohi osvojio je Novak Đoković.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar