Nestvarno - Dokaz "lude" 2017. godine u tenisu!

Prethodna sezona u muškom i ženskom tenisu biće zapamćena kao godina u kojoj su se desile velike promene na ATP i WTA turu.

Tenis 03.01.2018 | 19:30
Nestvarno - Dokaz "lude" 2017. godine u tenisu!
Pre godinu dana u vrhu muškog tenisa nalazili su se Endi Mari i Novak Đoković kao prvoplasirani i drugoplasirani igrač sveta.

Treće mesto zauzimao je Kanađanin Miloš Raonić, četvrti je bio Sten Vavrinka, odnosno peti Kei Nišikori.

Kako je svih pet tenisera u toku sezone odustalo od takmičenja zbog raznih povreda, sada, godinu dana kasnije ATP lista izgleda totalno promenjeno. 

Mari je trenutno 16. igrač sveta, Novak Đoković 12, Miloš Raonić se nalazi na 24. mestu, Sten Vavrinka je najmanje nazadovao pošto je deseti, dok je Kei Nišikori 22. teniser planete.

U vrhu se sada nalaze Rafael Nadal, Rodžer Federer, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Kada je reč o damama, Anđelika Kerber bila je prva na svetu pre godinu dana, a sada je 21. Serena Vilijams je zbog trudnoće propustila skoro celu sezonu i sada je 22. igračica sveta, a prošle je bila druga.

Za kraj Agnješka Radvanjska bila je trećeplasirana na početku 2017, dok je sada 28. osma na svetu. Takođe, Marija Šarapova bila je suspendovana početkom godine, a sada je 60. na planeti.

Najboljih pet u žensokom tenisu danas čine Simona Halep, Garbinje Mugurusa, Karolin Voznijacki, Karolina Pliškova i Venus Vilijams.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar