"Nikola, sviđalo ti se ili ne, ti si naš lider!"

Poruka trenera Majkla Malouna upućena Nikoli Jokiću nakon kojih je, kaže "šef" Denvera, on i počeo da pruža bolje partije.

Košarka 03.01.2018 | 13:30
"Nikola, sviđalo ti se ili ne, ti si naš lider!"
Povreda Pola Milsapa poremetila je planove Denvera.

Iskusni krilni centar došao je u Nagetse kako bi donio iskustvo ispod koša i pomogao novoj "zvijezdi u usponu" Nikoli Jokiću da popravi sopstvenu čvrstinu u odbrani, ali je van terena još od 20. novembra i neće ga biti još gotovo dva mjeseca.

Za to vrijeme Denver je morao da se prilagodi novonastaloj situaciji i nakon odlaska iskusnog Danila Galinarija sav teret je pao na "pleća" Nikole Jokića.

I sam srpski košarkaš je imao malo povreda sa povredom, bilo je čudnih mečeva u kojima je isključen, a sam je u intervjuima isticao da sebe ne vidi kao lidera tima, pošto prosto mislim da su "lideri svi igrači koji su na parketu".

Trener Majkl Maloun, ipak, misli drugačije...

"Mislim da Nikola igra sve bolje i da je to zbog toga što se zaista trudi da se popravi. Mislim da je to bilo kada sam mu rekao da 'sviđalo se tebi to ili ne, mislio ti da je to fer ili ne, ti si naš lider i ti si naš najbolji igrač'", poručio je trener koji je tokom ljeta čak i došao u Sombor kod Nikole Jokića, ali po sopstvenom priznanju više su pričali o životu nego o košarci.

Denver je izgubio dva meča u kojima je Jokić na terenu proveo više od 35 minuta na parketu, i postigao 22 odnosno 19 poena, a prethodno je bilo nekih spornih sudijskih odluka koje nisu išle Srbinu u korist.

Maloun je objasnio da je Jokić u prošlosti često nakon nekog previda sudija pravio loš faul ili "uzeo" loš šut, ali da se ove sezone popravlja i u tom segmentu.

Jokić ove sezone prosječno bilježi 16,3 poena, 10,2 skokova i 4,5 asistencija, a da li je zaslužio da igra na Ol-staru?

"Mislim da je bio Ol-star igrač i prošle godine. Ako pogledate kakve je brojke imao od 15. decembra... Ne znam da li je iko ikada u NBA. Znam da sam subjektivan, ali mislim da je zaslužio Ol-star i ove godine. U odsustvu momka koji je plaćen 30 miliona dolara godišnje Jokić je uskočio. Postiže poene, skaže, igra odbranu, asistira. On je jedan od najboljih 'velikih' igrača u NBA", zaključio je trener Denvera.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar