"Novi Berlin sa slovenskom dušom"

Francuski turoperater „Vojažer du mond“, pozicionirao je Srbiju kao treću destinaciju po poželjnosti u 2018. godini, navodeći da je Beograd ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin „sa dodatkom slovenske duše kao plusom“.

  • Vijesti
  • Srbija


Srbija je doživela potpuni preporod. Uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalog da kuca, danas se kreće u drugom ritmu. Ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom andergraund kulturom, naveo je Vojažer du mond.

Takođe, stoji da je industrijski kvart u Beogradu – Savamala, postao novi bastion ulične umetnosti (strit arta), da nastaju mikrokulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz devedesetih u modno čvorište (modni hab), navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

„Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom“, navodi Vojažer du mond, koji posluje u više desetina poslovnica širom Francuske, Švajcarske i Belgije.

Pozicijom treće destinacije na listi najpoželjnijih, TOS u narednoj godini očekuje znatno povećanje broja turista iz tih zemalja.

(RTS) 

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.