Stefan Vujić: I Srbe i Hrvate jedino sport raduje

Rođeni Riječanin i rukometni reprezentativac Srbije Stefan Vujić kaže da danas nažalost u Srbiji i Hrvatskoj jedino sport veseli ljude u određenim momentima.

Ostali sportovi 05.01.2018 | 15:30
Stefan Vujić: I Srbe i Hrvate jedino sport raduje
Srednjeg beka Steaue je u reprezentaciju pozvao selektor Jovica Cvetković, a Vujić kaže da je do Evropskog prvenstva u Hrvatskoj ostalo malo vremena, a mnogo rada.

Od 12. do 16. januara Srbija igra u grupi A sa Hrvatskom, Islandom i Švedskom.

"Evropsko prvenstvo stiže u neko nezgodno vreme gde posle nekih klupskih obaveza i polusezona okupi se reprezentacija i u malo vremena se proba napraviti što više posla. Tako da kako je svima, tako je i nama. Malo odmora, puno rada i dosta utakmica. Probaćemo da ideje sa treninga da plasiramo na teren", kaže Vujić za B92. 

Kao glavni adut Srbije navodi zajedništvo koje vlada među igračima. 

"Dobre stvari? Ima ih mnogo mada mislim da je najbolja stvar ta neka 'klapa', to neko zajedništvo gde nema odvajanja i nekih grupa. Kafe se piju zajedno, šetnje se rade zajedno, homogeno je dosta i to je najbitnije ako se teži rezultatu. Igrački kvaliteti - mnoštvo dobrih individualaca koje treba naravno uklopiti u jedan sistem rada koji nema veze sa klubovima. Selektor je rekao pre treninga 'sve što ste radili u klubovima zaboravite, ovo je reprezentacija i novi način igre, što pre se uklopite", objašnjava naš sagovornik. 

Veruje da se mogu uraditi velike stvari iako je vremena malo i pored toga što se recimo prvi protivnik u grupi na EP, ekipa Hrvatske okupila zbog priprema nešto ranije od Srbije. 

"Oni su se okupili već 19. decembra i krenuli sa radom, verovatno su imali mogućnosti za to. Pritisak je na svima, šampionat je otvoren nema lakih utakmica ni protivnika, tako da nema autsajdera. Svako ima kvalitet da napravi nešto veliko, pitanje je forme pa ne bih isključivao Srbiju iz planova za velike stvari. Idemo bez opterećenja pa da vidimo šta možemo", kaža Vujić. 

Srbija i Hrvatska igrale su u polufinalu kontinentalnog šampionata 2012. godine u Beogradu. Darko Stanić je tada i definitivno postao "ministar odbran", Srbija je pobedila 26:22, a Vujić otkriva gde je tada bio... "Da, bio sam kući i gledao utakmicu",ali i da je navijao za – sport. 

"Ja sam uvek otvoren po tom pitanju, uvek navijam za sport, u sport ne bih mešao neke stvari koje nemaju veze sa sportom. I u Srbiji i u Hrvatskoj je nažalost takva situacija da je jedino sport ostao da veseli ljude na određene momente pa neka tako i bude", istakao je Vujić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar