"Novi Balak" je dočekao poziv Bajerna!

Liverpul, Barselona, Mančester junajted. . . Svi oni stajali su u redu za potpis Leona Gorecke, ali kada Bajern pozove - tu se sve završava.  Bavarski Deda mraz udario jako i uzeo Gorecku za džabe! Bild javlja da je Bajern napravio sjajan posao.

Fudbal 01.01.2018 | 12:45
"Novi Balak" je dočekao poziv Bajerna!
Delovalo je da je Liverpul najbliži njegovom potpisu, potom se u priču uključila Barselona koja je htela bogato da plati novu zvezdu nemačkog fudbala, a "prste" je umešao i Žoze Murinjo koji je želeo dodatno da pojača sredinu terena...

Ipak, kada je Bajern pozvao - sve je bilo završeno.

Kako prenosi "Bild", Leon Gorecka (22) prihvatio je ponudu Bajerna iz Minhena i od juna će biti njihov fudbaler pošto mu trenutni ugovor sa Šalkeom ističe po završetku sezone, pa će na "Alijanc arenu" doći bez "centa obeštećenja".

S obzirom na to da se radi o novoj zvezdi "pancera" koga još od njegovog debija za Bohum porede sa Mihaelom Balakom - može se reći da je Bajern prošao fantastično.

Stanje na "pijaci" govori da bi ovaj momak, da ima "jači" i "duži" ugovor sa timom iz Gelzenkirhena vredeo i više od 50 miliona evra, ali takođe i da je sebi, s obzirom na veliko interesovanje, uspeo da obezbedi "debelu" godišnju platu.

Gorecka igra na više pozicija u veznom redu (visok je čak 1,90m) i za Šalke je odigrao 101 meč i postigao 14 golova. Posebno dobar je kod Joakima Leva u nacionalnom timu Nemačke za koji je u 12 nastupa postigao 6 pogodaka, a sasvim sigurno će biti u 23 fudbalera koji idu na SP u Rusiju.

Ostaje još samo da se vidi ko će biti trener Bajerna u 2018. godini...



Minhenski Bajern odlučio je da podari navijačima lep poklon samo nekoliko sati pre dolaska Deda mraza. Istovremeno, nema sumnje da će najnoviji potez bavarskog giganta izazvati još veću mržnju kod navijača ostalih klubova u Nemačkoj. Naime, dobro obavešteni urednik fudbalske rubrike lista Bild, Kristijan Falk objavio je na Tviteru da će u Bajern na leto stići vezista Leon Gorecka i to kao slobodan igrač pošto će mu po završetku sezone isteći ugovor sa Šalkeom.

Ovaj 22-godišnji vezista je u dosadašnjem toku sezone za Šalke odigrao 12 utakmica i postigao četiri gola. Pored Bajerna, za njega su ozbiljno interesovanje u prethodnom periodu pokazali i Juventus, Barselona i Real Madrid. I Šalke mu je nudio nekoliko puta poboljšane verzije ugovora, ali Gorecka nije pristajao na to.

Svi pomenuti klubovi su čak bili spremni da plate određeno obeštećenje kako bi Gorecka već na zimu došao kod njih. Ipak, čini se da je Bajern odneo pobedu u prepoznatljivom stilu i dodatno ojačao i onako kvalitetan vezni red na radost navijača.

Naravno, ovo nije prvi put da Bajern dovodi igrači direktno iz redova ljutog rivala. Uostalom, to su na svojoj koži osetili navijači Borusije Dortmund sa Mariom Geceom, Robertom Levandovskim i Matsom Humelsom.

Bilo kako bilo, nemački Bild maltene da i ne greši kada su ovakve situacije u pitanju tako da će Bajern dobiti ozbiljno pojačanje. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar