Bombe u 4 tržna centra u Moskvi?

Četiri tržna centra u Moskvi evakuisana su nakon dojave o podmetnutoj bombi, javila je agencija "Tas" pozivajući se na neimenovane izvore službe za vanredne situacije.

  • Vijesti
  • Svijet


"Ljudi se evakuišu iz tržnih centara 'Hadson' i 'Horošo' zbog pretnji od eksplozije", naveo je izvor iz službe za vanredne situacije.

Nešto ranije, upućene su pretnje i da je bomba postavljenja u tržnom centru "Kapitol", jugozapadno od Moskve, kao i u centru "Mega" u Himkiju, severno od ruske prestonice.

Specijalne policijske snage sada utvrđuju da li su bombe zaista postavljene, ili se radi o lažnim dojavama, koje su sve češće.

Da bi se broj anonimnih lažnih dojava smanjio, predsednik Rusije Vladimir Putin danas je potpisao zakon kojim se udvostručuje kazna za to krivično delo.

Svima za koje bude utvrđeno da se slali lažne dojave o podmetnutim bombama ubuduće preti desetogodišnja kazna zatvora, preneo je AP.

Samo od septembra ove godine policija je dobila lažne dojave o podmetnutim bombama u više od 3.000 objekata u 180 gradova, a utvrđeno je da je većina tih poziva bila iz Sirije.

(Agencije)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

007

31.12.2017 18:03

NADAM SE DA LAŽNA UZBUNA.

To znaci bolje je dokazati istinite nece biti novcane kazne nego nesto drugo superiska ni ovi rusi nisu dobri

Realno

31.12.2017 18:46

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.