Suspenzija prošla - pojačanja došla!

Atletiko predstavio Kostu: Umoran sam od treninga! Španski fudbaler Dijego Kosta rekao je da je umoran od treninga i da spreman da zaigra za Atletiko Madrid.  Dijego Kosta i Vitolo su ranije potpisali ugovore o prelasku u Atletiko Madrid, ali nisu mogli nastupiti jer je FIFA zabranila transfere do 1. januara 2018. godine.

  • Sport
  • Fudbal


Uprava Atletiko Madrida predstavila je dva pojačanja, Dijega Kostu i Viktora Mačina Pereza (Vitolo).

Povratnik u redove popularnih "jorgandžija" Dijego Kosta i Vitolo su ranije potpisali ugovore o prelasku u Atletiko Madrid, ali nisu mogli nastupiti jer je FIFA zabranila transfere do 1. januara 2018. godine.

Dan uoči isteka FIFA zabrane, uprava Atletiko Madrida na Twitteru je objavila poruku dobrodošlice dvojici španskih reprezentativaca.

"Od srca sam zahvalan upravi kluba koja je uložila velike napore da me vrati u svoje redove", poručio je Dijego Kosta koji će nositi dres s brojem 18.

Kosta, koji nije igrao od kako je napustio Čelsi, je i zvanično predstavljen kao novi igrač Atletiko Madrida.

Čelsi i Atletiko su još u septembru postigli dogovor oko transfera Koste, ali je španski napadač morao da sačeka januar kako bi zaigrao zbog zabrane transfera koju je Fifa izrekla madridskom klubu.

"Dugo sam čekao ovo. Umoran sam od treninga, želim da igram", rekao je Kosta. 

Dijego Kosta je već u dva navrata nosio dres Atletika, od 2007. do 2009. i od 2010. do 2014. godine.

On je sa "jorgandžijama" osvojio Primeru 2014, Kup kralja godinu dana ranije, Uefa Superkup 2010. i 2012. godine, dok je 2014. izgubio finale Lige šampiona od Real Madrida.

Kosta će imati priliku da zaigra već u sredu kada Atletiko gostuje Ljeidi u Kupu kralja. Zajedno sa Kostom danas je predstavljen i Vitolo, koji je takodje sa Atletikom ugovor potpisao letos.

Atletiko je trenutno drugi na tabeli španske Primere sa devet bodova manje od prvoplasirane Barselone.

I Vitolo je poručio da je sretan zbog dolaska u jedna od najboljih evropskih fudbalskih klubova. On će u nastavku sezone nositi crveno-bijeli dres s brojem 23.

Izvor: B92/mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.