Žesus izašao uplakan, De Brujne na nosilima!

Mančester siti je na gostovanju Palasu izgubio dva boda, ali i, mnogo važnije, ostao bez dvojice standardnih prvotimaca.

Fudbal 01.01.2018 | 12:15
Žesus izašao uplakan, De Brujne na nosilima!
Mančester siti je zaustavljen na stadionu Kristal Palasa.

"Građani" nisu vezali i 19. uzastopnu pobedu, i tako se izjednačili sa Bajernom iz Minhena koji drži rekord u "ligama petice", ali mnogo gora okolnost od dva izgubljena boda jeste to što su ostali bez dvojice veoma važnih fudbalera.

Prvo je Gabrijel Žesus u 23. minutu napustio teren pošto nije mogao više da izdrži bolove nakon povrede desetak minuta kasnije.

Bio je u duelu sa Androsom Taunsendom, borili su se za loptu, a Brazilac je bukvalno napravio "špagu" i povredio levo koleno. Ostao je na travi, ukazana mu je pomoć, uspeo je neko vreme još da provede na terenu, ali ubrzo su ga bolovi nadjačali.

U suzama je napustio teren...

Siti je u nadoknadi vremena mogao da doživi i poraz, ali je Ederson odbranio udarac Milivojevića iz penala, da bi Kevin de Brujne pokrenuo kontru i potom pretrpeo strašan start.

Džejson Pančon, koji se i sam povredio, oštro je uklizao na De Brujnea koji je ipak poslao loptu napred i umalo je Siti došao do gola, ali se potom dugo ukazivala pomoć Belgijancu kome su "mobilisali" desnu nogu i izneli ga na nosilima.

Teško je govoriti o tome koliko će njih dvojica biti van terena, ali prvi utisak je da povrede nisu nimalo naivne....

Sam Gvardiola je o povredi Gabrijela Žesusa kazao da je moguće da odsustvuje mesec ili dva, dok nije imao informacije o De Brujneu. Fotografija nakon završetka meča ipak, možda, pokazuje da povreda nije strahovita kako se mislilo u prvi čas.

Ukoliko su povrede, ipak, ozbiljnije, ne bi bilo čudo da to "ubrza" potpis Aleksisa Sančeza iz Arsenala sa kojim su "građani" bili veoma blizu dogovora i letos, ali je Venger "stopirao" transfer. Francuz je naveo da nema nameru da ga proda tokom januara, ali situacija se menja iz časa u čas.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar