Kuzminskas i Crvena zvezda se mimoišli!

Milano je dobio veliko pojačanje za srećnu novu 2018. godinu!

Košarka 03.01.2018 | 10:30
Kuzminskas i Crvena zvezda se mimoišli!
Italijanski evroligaš Armani Milano dobio je veliko pojačanje za nastavak sezone u Novoj godini!

Litvanski as Mindaugas Kuzminskas (28, 206), sudeći prema izvorima italijanske "Gazete delo sport", dogovorio se sa Milanom oko saradnje koja će trajati do juna 2019. godine uz opciju da izađe iz ugovora ukoliko narednog leta (ponovo) pozove neki NBA tim.

Kuzminskas je posle tri odlične sezone u Unikahi, i pre toga tri u Žalgirisu, otišao u Njujork Nikse na leto 2016. godine, ali je posle prve utakmice u ovoj sezoni dobio otkaz utoliko što se tim iz "Medison skver gardena" odlučio za veterana Džoakima Nou.

Kuzminskas je od oktobra do kraja godine pregovarao sa nekoliko evroligaških klubova, a na kraju se između Milana i Efesa odlučio za dolazak u Italiju.

On je prošle sezone na 68 nastupa za Nikse beležio prosečno 6,3 poena, 1,9 skokova i jednu asistenciju, što je znatno slabije od proseka s kojim je iz Malage otišao u NBA: 12 poena, 3,4 skoka, jedna asistencija u Evroligi za Malagu u sezoni 2015/16.

Milano je prošlog petka u "Mediolanum forumu" izgubio od Crvene zvezde 88:91 i upisao šesti poraz u poslednjih sedam mečeva u Evroligi usled čega tim koji je letos preuzeo Simone Pjaniđani ostao na dnu tabele sa skorom 4-11 koliko imaju i Valensija i Efes.

Dolazak Litvanca u Milano značio je i otkaz za Korija Džefersona koji je u prvom delu sezone imao slab prosek od 2,9 poena i 2,3 skoka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar