Video: Adetokunbo nagazio liniju, NBA mijenja pravila?

Pogledajte situaciju zbog koje će NBA verovatno menjati pravila za narednu sezonu.

  • Sport
  • Košarka


Poeni Janisa Adetokunba za dramatičnu pobedu Milvoki Baksa u Oklahomi dovešće, sudeći prema prvim reakcijama čelnika NBA, do diskusije o promeni pravila!

Grk je u poslednjem napadu na parketu Tandera igrao 1 na 1 sa Džošom Hjustisom i tom prilikom, mada je možda i napravio korake u polasku u dribling, zgazio na aut liniju i tek tada bukvalno uneo Rasela Vestbruka u obruč za 95:97 na 1,3 sekunde pre kraja.

Vestbruk je potom, dok je publika uzalud pokazivala rukama prema video bimu na kojem se videlo da je Adetokunbo izašao sa terena, pokušao trojkom preko celog igrališta ali nije uspeo.

Sudije su pogrešile kada nisu videle da je Adetokunbo zgazio u aut, ali potom nisu mogle ništa da urade uprkos tome što su i same mogle da se uvere da su "debelo" oštetile domaći sastav. Kako?

Prosto, NBA pravilo je takvo da je pregledanje usporenog snimka za zapisničkim stolom moguće samo kada sudije pre toga prekinu igru, odnosno donesu određenu odluku. Onda, moguće je i proveriti tu odluku i, ukoliko je potrebno, promeniti je, ali to nije dozvoljeno kada akcija nije prekinuta.

Onog trenutka kada je "Greek Freak" spustio loptu u obruč preko Vestbruka sve što je moglo da se dogodi je da NBA preispita pravila i - to će biti slučaj!Portparol lige Tim Frenk rekao je da je ovaj slučaj unet u agendu i da će o njemu, kao i sličnim situacijama, biti reči na godišnjem zasedanju Takmičarskog komiteta lige zakazanog za mart 2018.

Vrlo lako moglo bi da se dogodi da, poput sudija u NFL, i NBA arbitri dobiju pravo da puste da akcija bude završena, a potom odgledaju snimak i donesu odluku.

Izvor: Mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.