(Ne)moguće januarske "bombe"...!

Prvog januara sa početkom Nove godine kreće i fudbalski prelazni rok u kojem se očekuje nekoliko interesantnih transfera.

Fudbal 31.12.2017 | 17:15
(Ne)moguće januarske "bombe"...!
Opet bi u centru pažnje trebalo da budu Englezi, ali bi ovog puta mogli da imaju ozbiljnu konkurenciju iz Španije.

Naravno, ne treba zaboraviti ni Italijane, pre svega milanske velikane kojima bi ishod tekuće sezone umnogome mogao da zavisi od januara.

Prethodnih nedelja i meseci mediji su spekulisali o nekoliko mogućih senzacionalnih transfera, a ovo su oni najinteresantniji.

* Ronaldo se vraća u Mančester Junajted

Ovo je već tradicija, kako se primakne neki prelazni rok, tako Španci, ali pre svega Englezi kreću sa najavom povratka Kristijana Ronalda u Mančester junajted. Poslednjih dana se pisalo da Portugalac više nije u ljubavi sa predsednikom kluba Florentinom Peresom, a loša forma još više podgreva te priče.

* Filipe Kutinjo u Barseloni

Barselona suvereno vlada LaLigom, ali je očigledno da joj nedostaje još jedan šraf u napadu otkako je otišao Nejmar. Tu rupu bi mogao da popuni Filipe Kutinjo, ali je Liverpul je letos odbio ponudu vrednu 130 miliona evra. Brazilac je u međuvremenu malo pao u formi, kao da je ostao bez elana na Enfildu, pa se opet priča o Nou Kampu. Povrh cele ove priče dogodio se "kiks" na sajtu "Najkija" koji je dva dana uoči prelaznog roka reklamirao dresove Barse sa Kutinjovim imenom.

* "Damin" Argentinac na Old Trafordu

Paulo Dibala je neprepoznatljiv ove sezone, sve češće se spekuliše da želi da napusti Juventus, a prvi u redu da ga dovede stoji Murinjo. "Tajni" adut Mančester junajteda je Pol Pogba, koji je veliki prijatelj sa Argentincem, pa navodno ga nagovara da dođe na Old Traford. Januarski transfer je možda malo pretenciozan, ali na leto ne bi bio toliko nemoguć.

* Trampa Bejl za Kejn

Engleski tabloidi su neprevaziđeni kada su u pitanju spektakularne spekulacije, a poslednja u nizu je potencijalna trampa između Real Madrida i Totenhema. "Kraljevski" klub je navodno predložio "pevcima" Gareta Bejla u zamenu za najboljeg engleskog napadača u poslednjih možda i 20 godina Harija Kejna. Prvi čovek koji je nadmašio Lionela Mesija i Krijstijana Ronalda u kalendarskoj godini je svakako najtraženiji golgeter na svetu. Međutim, nerealno je očekivati da Spursi pristanu na ovu ponudu, s obzirom na to da je Bejl više povređen nego što je na terenu.

* Trampa Miki za Marija

Henrih Mhitarjan nije opravdao očekivanja u Mančester junajtedu, čak i kad mu Žoze Murinjo pruži šansu da izbori važniju ulogu na Old Trafordu, Jermenin je ne iskoristi. To želi da iskoristi Inter, koji je više nego zainteresovan za ofanzivnog vezistu, a Murinjo će pokušati da preko toga dobije Žoaa Marija. Ni Portugalac se nije proslavio na Đuzepe Meaci, ali Murinjo u njemu vidi odličnu alternativu za Mikija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar