Kinezi nude Prijoviću ugovor života!

Plata tri puta veća od one koju dobija u Paoku. . . !

Fudbal 03.01.2018 | 14:00
Kinezi nude Prijoviću ugovor života!
Sve se ovih dana u Solunu vrti oko Aleksandra Prijovića.

Najbolji strelac Paoka i jedan od najtraženijih srpskih igrača u ovom trenutku nalazi se na novoj prekretnici u karijeri - između odlaska na Ostrvo i ponuda iz Premijer lige i Čempionšipa, odnosno finansijski unosne ponude u Kini i novca kakav možda ne bi mogao da dobije na drugom mestu. 

Dok Everton, Lids, Hadersfild i Barnli još opipavaju puls i ispituju teren, iz Poljske je lansirana informacija da nekoliko kineskih klubova žele Prijovića i da mu nude ugovor života. Tačnije, tri puta veću platu od one koju ima u Paoku. A ona iznosi nešto manje od 1.000.000 evra godišnje! 

Mada se imena potencijalnih kupaca sa Dalekog Istoka čuvaju u tajnosti, postoje informacije koje govore da bi i PAOK trebalo vrlo dobro da zaradi od Prijovića. Mada heroj Srbije u ugovoru ima potpisanu otkupnu klauzulu na 10.000.000 evra, PAOK je navodno spreman da pristane i na sumu između 6.000.000 i 7.000.000 evra, što je novac koji Kinezi žele da ponude solunskom klubu. Poređenja radi, klubovi iz Engleske spremni su da za Prijovića nude između 4.000.000 i 4.500.000 evropskih novčanica. 

Da bi priča bila jasnija, razlog zašto se poljski mediji toliko interesuju za Prijovićevubudućnost ne leži samo u činjenici da je srpski golgeter igrao za Legiju, već da tim iz Varšave od njegovog narednog transfera može da računa na još deset odsto. Što je dogovoreno i potpisano kada je Prijović pre gotovo godinu dana stigao na Tumbu za sumu od 2.000.000 evra. 

Dakle, Legijina kasa mogla bi da bude punija za bar 400.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar