Čanak: Nema pomaka, da vidimo kako dalje...

Trener crno-belih posle poraza u Železniku priznao da je vreme za "uzbunu".

Košarka 31.12.2017 | 13:30
Čanak: Nema pomaka, da vidimo kako dalje...
Partizan je drugu subotu zaredom u ABA ligi poražen od direktnog konkurenta za plasman u plej-of.

Za razliku od utakmice protiv Mornara, u kojoj su imali 21 poen prednosti u prvom poluvremenu, na gostovanju u Železniku bili su na "plus šest", a onda im se ponovio drastičan pad - na polju borbenosti, koncentracije, organizacije...

FMP je zasluženo slavio rezultatom 83:71 i osam kola pre kraja ima pobedu više i bolji međusobni skor od Partizana. Isto važi za Mornar.

"Presudilo je opet to što mi kada uđemo iz aktivnog rezultatau rezultat koji je nepovoljan po nas, pokušavamo da se vadimo brzim i stihijskim napadima, a ne odbranom. Ispadamo iz svih principa, odbrambenih i napadačkih, a to rezultira katastrofalnim drugim poluvremenom. Neke stvari se ponavljaju, što je zabrinjavajuće. Nema nikakvog pomaka i jednostavno treba svi da sednemo da vidimo šta i kako dalje",otvoreno je poručio Nenad Čanak na konferenciji za novinare.

Treneru Partizana postavljeno je pitanje da li je ekipi potreban psiholog...

"Situacija jeste teška. Imamo opciju da se skupimo i pokušamo da izvučemo najbolje što možemo i imamo opciju da svako vuče na svoju stranu. Videćemo šta ćemo izabrati".

Da li postojeći tim ima kvalitet za bolje rezultate od ovih koje postiže?

"U sportu je rezultat uvek ono što je realno. Rezultat je takav kakav je i odraz je kvaliteta, kako igračkog kadra, tako i struke. Tu nema ni slučajnosti, ni prevare. Da li ćemo uspeti da podignemo kvalitet treningom i nekim korekcijama - i to ćemo videti uskoro", odgovorio je Čanak.

Pošto su eliminisani iz Evrokupa, crno-beli su naredni meč u okviru ABA lige, protiv Zadra, zakazali za četvrtak 4. januara od 17 časova, kako bi izbegli igranje tokom božićnih praznika.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar