Vins Karter: Šta najviše volim kod Bogdana...

Saigrači iz svlačionice Sakramenta veoma lepim rečima govore o srpskom košarkašu.

Košarka 02.01.2018 | 21:30
Vins Karter: Šta najviše volim kod Bogdana...
Bogdan Bogdanović polako i veoma uspešno krči sebi put u NBA ligi, a na tom početku ima pomoć velikog igrača, Vinsa Kartera.

Jedan od najatraktivnijih košarkaša novije istorije saigrač je srpskog rukija i provode dosta vremena zajedno. Bogdan neretko ističe koliko mu znači Karterovo prisustvo u svlačionici, a nekadašnji "Er Kanada" takođe lepim rečima govori o našem igraču.

"Bogdan igra sa velikim samopouzdanjem. Veoma se dobro snalazi na terenu. Najviše mi se sviđa kod njega to što pita ako nešto ne zna, jer želi da bude dobar i hoće da se popravi", kaže Karter.

Bogdan je u poslednjih šest utakmica prosečno postizao 12,7 poena i pogodio je 58,8 šuteva. Zajedno sa Karterom dao je najveći doprinos u velikoj pobedi protiv Klivlenda.

"Njega možete da stavie sa bilo kim na parket i praviće igru. Radi na svojoj igri i zaista voli košarku. Momci koji toliko vole ovo što rade ulažu veliki trud i on to radi i to mu donosi rezultat", dodao je Karter.

Bogdanović je ove sezone bio starter u 13 utakmica i igrao je i na poziciji beka šutera i na poziciji niskog krila.

Trener Dejv Jerger često ga "prepliće" na poziciji "dva" sa Badijem Hildom, takođe mladim šuterom, koji isto ima lepo mišljenje o Bogdanoviću.

"Ovo je sebična igra i njen karakter je da se svako bori za sebe, ali on je bio jedan od onih koji su mi zaista pomogli da unapredim svoju igru", rekao je Hild, koji je takođe predviđen za jednog od nosilaca budućih Kingsa.

Bogdan ove sezone prosečno postiže 10,3 poena. Najbolje tek sledi...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar