Ovi političari koče budućnost BiH

Balkan je oduvijek bio prostor gdje su se prelamali interesi velikih sila. Amerika, Rusija i Njemačka imaju velike ambicije, pa na velikoj tabli dobro dođe jedan mali regionali rat - istaknuto je večeras u emisiji "Izazovi" BN televizije, ali i naglašeno da i političari i narod moraju biti veoma oprezni.

Republika Srpska 29.12.2017 | 22:57
Ovi političari koče budućnost BiH
Za Ameriku – zapadni Balkan je značajna teritorija, posebno zbog uticaja Rusije, istakao je politički analitičar Dušan Janjić. Naglasio je da nije neobično što je ideja o Dejtonu 2 američkog kongresmena Majkla Tarnera došla u žižu interesovanaja.

“Za Ameriku, bez obzira na to ko je na njenom čelu, BiH je nezavršen posao i tu se ništa nije promjenilo", kaže Janjić i dodaje da ni Dejtona ne bi bilo bez Rusije.

Smatra da ne treba plašiti narod i navodi da su političari problem BiH.

“BiH je zemlja koja ne može da krene napriejd dok su na vlasti Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Dok su oni ključni igrači građani treba da znaju da će korupcija da cvjeta, nezaposlenost će rasti i nastaviće se trend iseljavanja, beznađa I bezperspektivnosti”, kazao je spoljnopolitički analitičar Milovan Jovanović.

Prema njegovim riječima, njih trojica, Dodik, Čović i Izetbegović funkcionišu savršeno:

“Izazivaju krize i idu jedni drugom na ruku kada se primaknu izbori.”

Jovanović smatra da su za zemlje zapadnog Balkana svi vozovi prošli i da EU izlaskom Velike Britanije iz članstva nije ista.

“Slušajući bestidne laži evropskih političara da će Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija postati članice EU 2020-2025. postaje više nego smiješno i vrijeđaju inteligenciju. Jer koja EU kada EU više ne postoji, tj. ona čeka da se transformiše.”

Unutrašnji dijalog je ono što je potrebno i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

“Srpskom narodu trena unutrašnji konsenzus, politička klasa koja će shvatiti da ne može ići putem avanturizma i elita koja ce svatiti da moramo da pravimo institucije“, zaključio je predsjednik Pokreta “Narodna mreža” Vladan Glišić.

U svijetu ništa nije crno ni bijelo, odnosi velikih svjetskih sila su veoma kompliovani i lako mogu da se promjene, istaknuto je u emisiji “Izazovi” BN televizije. Naglašeno je da je na ovim prostorima potreban društveni konsenzus o tome kako da opstanemo i postojimo kao tim.



(BN televizija)

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

a

29.12.2017 22:12

VI KAD KRENETE IZ BOSNE ; POGASITE SVJETLO DA SE NE TROSI EL: ENERGIJA

ODGOVORITE
Name

iz Federacije

30.12.2017 05:15

Mislim da nam takvi kao ti odmagaju i ukopavaju jer konstantno bas vii nadi gastarbajteti glasate za navionslne vode....

Name

Па

30.12.2017 06:44

Овде се нема шта угасити, све је угашено још у прошлом веку, тамо негде 1992 год. Светлости нема ни на крају тунела.

Name

Repo Poslovi

30.12.2017 07:57

Nestalo je struje odavno, vidi se da nisi upucen

Name

dobro jutro

30.12.2017 08:02

Ukoliko se Baja kandiduje na mjesto člana predsjedništva, mislim da neće proći, Ridjobradi će voditi mrtvu trku sa nekom opozicionom strankom a Soko ćiriličar je član predsjedništva BiH po defaultu. Znači, Čović ostaje, Izetbegović malo vjerovatno a Dodik neće biti član predsjedništva.

Name

Pavao M. Polo

30.12.2017 08:32

Mi cemo osigurati 100 000 glasaca! *ebes struju i svjetlo.

Name

075

30.12.2017 08:32

@ dobro jutro Bakir Izetbegović je u dva mandata bio u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine tako da se više ne može kandidirati!

Name

Svaka cast

30.12.2017 08:33

Bravooo za Jivanovica!!! Odavno nisam slusao civjeka koji je sve tacno rekao 100%, svaki normalan covjek trebao bi to da vidi, samo sekta i njeno clasnstvo sljepo vjeruju svom "lideru" kojem klicu kao "spasitelju RS"!! A nas u RS je svakim danom sve manje i manje!!! Ali jednog dana ce se stidjeti koga su podrzavali!!! Ali se samo bojim da Republika Srpska jednog da na "nestane" i to samo zbog zabrinjavajuci migracija koje se sve izrezemije posljednje 3,4 god. Narode opameti se nemojte da vas prevare na isti fazon svaki izbora!!!

Name

Mislim-man

29.12.2017 22:42

Stvarno. Slažem se sa komentarom. Fino je doći u Bosnu i Hercegovinu iz inostranstva. Nažalost skoro je pa nemoguće živjeti u njoj. Ovo su činjenice. Zato ne treba puno ni ulagati. Neku manju vikendici prizemnu, to svako moe zaraditi za 10 godina vani. Onda i ne glasati a kad ostaras djeca ti (pošto su stranci rodjeni i odrasli vani) prodaju to budzasto i eto perspektive za mlade koji se rađaju i zive u Bih. Ali nemogu da shvatim kako svi izreda mrze one preko brda. Taman koda se ta mržnja sipa u tanjir za ručak i da se živi od nje. Ne kontam zaista. Zato i radim vani, nije mi milo što se ništa ne pomiče naprijed. Ali šta ću dođem dole, zatvorom se u svoju ogradu da me niko i ne vidi, ne čujem se skoro pa i ne disem kad dodjem da nebih nekom zasmetalo...

ODGOVORITE
Name

balkan

29.12.2017 23:12

Uvijek meta za podkusurivanje prokleta bosna uvjek bila pod protektoratom neke sile nikad nije bila samostalna zemlja zamo za vrijeme tite bila neka vrsta republike u to doba lijepo se zivjelo u njoj vise nikada nece a suverena drzava i samostalna bosna nemoze biti dokle god nacija bude preca od drzave bosna nemoze napred

ODGOVORITE
Name

re balkan

30.12.2017 08:08

Priznaćeš da ni Srbija ne ide napred, nama svima na Balkanu treba autokrata, najbolje da nas anektira neka moćna i bogata evropska država. Sa ove tačke gledišta Slovenija je imala pravo što je tražila odcjepljenje od jugoslavije, oni su uvijek bili drugačiji, poduzetni i vrijedni, za vrijeme ex. yu odudarali su u svemu, uvijek su imali najbolje plate, Hrvatska je pokušavala to slijediti ali danas je Hrvatska za Sloveniju obična nula. Sve ostalo u 5 deka.

Name

Младен

29.12.2017 23:54

Босну и Херцеговину уништавају они који се највише куну у њу,а то су муслимани, пардон,од 1993.године Бошњаци.Не мислим на њих као комплетан народ,него на вође њихове. Увијек глуме жртву и криве Србе и Хрвате, па траже страну интервенцију. Умирите се и саживите се са Србима и Хрватима,боље него да се ови проблеми морају рјешавати на свјетском нивоу,као што је то нпр. у Сирији, а то би нас све коштало.

ODGOVORITE
Name

Logika...

30.12.2017 08:42

Za MLADEN.... U BiH su Hrvati usli preko SAVE, a Srbi preko DRINE. Znam da to TI znas ali tesko je zivjeti sa istinom.

Name

Ejfs

30.12.2017 09:09

Glup si.Eto ja ti zelim u 2018 da ti se svaki pa i najmanji problem resava na svetskom nivou kao npr u Siriji

Name

Za glupog Mladena

30.12.2017 09:34

52 % Bošnjaka odlučuje i odlučivaće o svemu u BiH. Neće manjine

Name

Tri

30.12.2017 00:21

Nisi njih trojica jedine budale ima njih jos dosta.Ko je na celu Amerike,Madjarske,Poljske,Turske,Cada,Malija,Irana ,Rvatske,Crne Gore.....

ODGOVORITE
Name

dijaspora_CN

30.12.2017 01:32

Politikom jedne vlade se upravlja resursima drzave. U BiH ne postoji upravljanje drzavom nego ono proizilazi iz tri razlicite politike. Zato BiH nema napredka, bilo to po necijoj zelji ili ako nije to, onda zbog nesposobnosti BiH-lidera. BiH gubi lagano najvazniji resurs, a to su njeni gradjani. Tu tendenciju korigovati trazi puno vremena. Hoce li tu igru sa vremenom BiH konacno izgubiti, pitanje je sad?

ODGOVORITE
Name

borac

30.12.2017 05:35

Bosna je od uvijek bila deponija i ostace takva.

ODGOVORITE
Name

re

30.12.2017 09:38

Nažalost

Name

Kamen

30.12.2017 07:19

Ja živim u zemlji koja je u EU.Za 15 god zemlja je postala svemir .Točak istorije se kreće napred samo kod nas unazad.Sve te gluposti o EU su priče gluhonjemog i pogled na EU sljepca zvanog BIH.U svome beznadlu nevide dalje od šuplje priče političara i kao ribe u akvariju u vrte se uvijek u istom prostoru gdje im samo neko odozgo posoli malo hrane tek toliko da necrknu do sljedeći izbora.Bila mi je sestra u gostima prije 15 dana.Izgledala je ko Alisa u zemlji čuda.Kad malo vide šta je to i kako izgledaju te zemlje EU kako su razvijene ljudi mirni spokojni niko ne priča o politici .Bili su izbori prošle godine bez buke karme poneki bilbord.Jedva razbereš ko je izabran.Parkovi ceste prodavnice molovi metrou fakulteti ko iz filmova kultura novi autobusi trolejbusi tramvaji obdaništa nove moderne bolnice. Ne ko nae iz filmova strave i užasa.itditditditd.I kad se vraćala u našu lijepu RS plakala je.Kad je prošla granicu iz Srbije kaže prvo što je bilo bilbord ogromna glava M.Dodika.kad je stigla 7 dana nije izašla iz kuće.Sad radim da im sredim neke papire da i oni dodju vamo iz te oaze BIH Rs u gadnu odvratnuraspadnute E U.Eto to je sudbina BiH RS.Što bi se reklo ODLAZI NAM RAJA.Pozdrav svima u BIH RS.Nek se spašava ko može a kome običnom čovjeku kome je dobro tu sve najbolje i da su živi i zdravi ja ipak izabiram ovakvu EU.

ODGOVORITE
Name

baćo

30.12.2017 09:42

I ja imam sestru vani koja mi nije dolazila od 1999.godine. I ona bi kad bi sad došla ovamo bila kao Alisa u zemlji čudesa.

Name

za kamen

30.12.2017 13:03

Ako je istorija nauka koja proucava proslost, kako je onda moguce da se, "tocak istorije krece napred"?

Name

maky

30.12.2017 07:23

Odbite od Republike Srpske..

ODGOVORITE
Name

lily

30.12.2017 07:26

Antisrpski analiticari..

ODGOVORITE
Name

Natasa_BL

30.12.2017 08:31

Pogledaj dom svoj andjele..

Name

Petar

30.12.2017 09:53

Jaka REPUBLIKA SRPSKA zauvijek. Život bez REPUBLIKE SRPSKE za Srbe u Bosni i Hercegovinini ne postoji. Prošli bi kao Hrvati, tj bili bi marginizovani sa svakodnevnim pokušajima da budemo pretvoreni u manjinu. Svima nam je poznato kako su prije početka rata u Bosnu i Hercegovinu planski doseljavane Sandžaklije, sada doseljavaju Arape, sve sa ciljem ostvarivanja nadpolovične većine stanovnika koji prakticiraju Islam i stvaranje države po mjeri Islama .(Sve propisano Islamskom deklaracijom). Treba da živimo jedni pored drugih poštujući jedni druge a lažno bratstvo i jedinstvo nikad više. Srbi su zarad bratstva i jedinstva satanizovani i proglašeni agresorima ( U svojoj zemli SFRJ koju su svi po Ustavu trebali braniti).

ODGOVORITE
Name

Rade

30.12.2017 09:57

Jahači apokalipse 1992 su bile ove stranke: SDA, SDS I HDZ. Dodik je bio opozicija i u ratu i nemojte njega da stavljate u istu ravan sa Izetbegovićem i Čovićem. Vrijeđate inteligenciju srpskog naroda ovakvim tekstovima.

ODGOVORITE
Name

kad bi mlijekom tekla Sava sir bi bio zabadava

30.12.2017 09:58

U jesen 1991. i zimu 1992. kad su lord Peter Carington i Jose Cutiliero iznosili svoj mirovni plan koji je ubrzo propao da je neko onda iznio kartorafiju kakvu su iznijeli lord Dawid Owen i Torwald Stoltenberg (RS, RBiH i HRHB) od 08/1993 a ostalo sve osim toga aneksi aktuelnog Daytonskog sporazuma od 11/1995 (uključujući i snage za provođenje trajnog mira) BiH bi bila izdvojena iz SFRJ sa unutrašnjim preuređenjem bez rata sa manje teritorijalnih i političkih nepravdi??? Rat i ovo što se događalo sve vrijeme iza rata očigledno je bio interes svjetskih moćnika tako da možemo nagađati šta bi bilo da im naša nesreća nije bila u interesu poslije prestanka hladnog rata 1989.godine.

ODGOVORITE
Name

Djole

30.12.2017 10:50

A gdje to BiH ide pa je neko koči? Možda BiH srlja niz strminu ka ponoru a poduzetni političari poturaju svoja leđa u pokušaju da spreče neminovnu katastrofu?!?!?! Možda oni guraju u pravom smjeru a država po inerciji ide u krivom pa tamo neki ćutuci pogrešno tumače spasioce kao kočničare?!?!?! Sve je ovde tačka gledišta, stoga pamet u glavu te vodite decu na granicu i lepo ih ispratite iz reči:"Ne okreći se sine"!

ODGOVORITE