Nije usvojena ruralna strategija

Savjet ministara danas nije uspio da obezbijedi saglasnost o "Strateškom planu ruralnog razvoja BiH - Okvirni dokument",

Bosna i Hercegovina 29.12.2017 | 20:56
Nije usvojena ruralna strategija
Ministri iz reda hrvatskog naroda nisu dali saglasnost na ovaj dokument, saznaje u Savjetu ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović tvrdi da je saglasnost Vlade Srpske na ovaj dokument došla kasno, jer su, kako kaže, ostali nivoi u BiH mnogo ranije dali saglasnost.

Vlada Srpske danas je dala saglasnost na revidirani tekst "Strateškog plana ruralnog razvoja BiH - Okvirni dokument", čiju je izradu i usvajanju Evropska komisija definisala kao preduslov za uvrštavanje sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja u proces programiranja Instrumenta pretpristupne pomoći /IPA 2/ EU za BiH.

Saglasnost Vlade Srpske je uslijedila nakon što su u revidirani dokument uvrštene sugestije i zahtjevi nadležnih institucija Srpske, te nakon što je naziv dokumenta preimenovan u okvirni dokument, čime se kvalitetnije odražava ustavna nadležnost svih nivoa vlasti u BiH u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Do saglasnosti Vlade došlo je nakon dopisa šefa Delegacije EU u BiH u kojem su sadržane garancije da će se u nastupajućem periodu djelovati na otklanjanju svih nedostataka i problema u procesu programiranja sredstava pomoći EU u BiH, na koje su institucije Srpske permanentno ukazivale.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prle

29.12.2017 20:49

Sad znaci Hrvati postaju gori i od Dode za blokiranje svega. Naumili srusiti sve, da narod ispasta.. ludilo.

ODGOVORITE
Name

Novi Horor

29.12.2017 21:16

Strasno je sta vlada rs radi. bojeci se šarovića i ne dozvoljavajuci njegov uspjeh prvo su pricali da strategija ne treba, pa kada ih je vigemark pritisnuo samo promijenili naslov strategije i prihvatili. i sve zadnji dan a citavo vrijeme su radili na njenoj izradi i sve bilo ok...sada poljoprivrednici gube, ostajemo nekonkurentni i najgori i sve zahvaljujući predizbornim.interesima dodika i.kompanije..

ODGOVORITE
Name

Peki

29.12.2017 21:39

Treba sve blokirat bosna vaka netreba nikom.