EL: Loša košarka i konačno slavlje Barse!

Posle šest poraza! Mogli smo da gledamo daleko lepšu košarkašku predstavu u Moskvi. Barcokasu baš ne ide s Barsom. . .  Himki bez šuta u poslednjoj četvrtini za poraz Jorgosa Barcokasa od svog bivšeg kluba.  Anadolu Efes pobedio Brose Bamberg posle velikog preokreta sa 69:58.  Atamanov prvenac sa Efesom, Musli korak od dabl-dabla! Štimac ubacio dva poena, istanbulski klub prekinuo niz od pet poraza.

Košarka 29.12.2017 | 20:15
EL: Loša košarka i konačno slavlje Barse!
Pobedila je Barselona posle šest uzastopnih poraza u svim takmičenjima, a to je jedino što može da veseli bilo koga u redovima Himkija ili Katalonaca. Tim Sita Alonsa je slavio s 79:65 u meču prilično slabog kvaliteta.

Biće ona draga Barsi jer je porazila prošlogodišnjeg trenera Jorgosa Barcokasa. Ali, igra i potezi koje smo videli, teško da mogu da zadovolje Alonsa.

Generalno je to bila loša košarka, s mnogo nepreciznih dodavanja, pa čak i nekih poteza kojih bi se i igrači s daleko manjim renomeom posramili. Odbrane su sve vreme izgledale jako slabo.

Utisak su popravili poneki dobri šutevi s distance. Barsa je bila bolja rezultatski, kasnije se Himki priključio pa smo gledali neizvestan duel (57:57) pri ulasku u poslednju četvrtinu. Tome je doprineo i Čarls Dženkins s dve trojke.

Naravno Šved (22p) je bio prva violina tima Jorgosa Barcokasa, dok je kod Barse najbolji bio Ante Tomić (12p) u tim momentima.

Sve je delovalo prilično haotično na obe strane, a u svemu se tokom poslednje deonice snalazima Barselona koja se odlepila na pet, a zatim i na 10 poena i 12 razlike usled promašaja domaćina.

Tu je meč rešen.

Katastrofalna poslednja četvrtina koštala je Himkija boljeg rezultata protiv Barselone.

Raspala se tada u potpunosti koncepcija igre ekipe koju vodi Jorgos Barcokas, prošle sezone neuspešno vodio upravo Barselonu, pa su Katalonci iskoristili očajan šut Himkija pošto je domaćin poslednjoj deonici imao samo dva pogotka iz igre.

Tomas Ertel je povezao redove Barselone i očas posle je nestala neizvesnost.

HIMKI - BARSELONA 65:79 (15:25, 17:11, 25:21, 8:22)

Nakon tajm-auta Jorgosa Barcokasa očekivalo se da "proigra" njegov tim, ali umesto toga razigrala se njegova bivša ekipa. Barsa je preko Ertela, koji je pogodio za tri poena, pa onda fantastično dodao Klaveru povela dvocifrenom razlikom na pet minuta do kraja, da bi se potom uključio i Serafan za razliku koja je samo rasla.

U ekipi Himkija upisalo se svega pet košarkaša: Šved (22), Hanikat (18), Hil (13), Dženkins (9) i Monja (3), dok ni Markovića nije služio šut (0/6), ali je dodao četiri asistencije.

Za igrača utakmice proglašen je Ante Tomić (12 poena, 8 skokova i 4 asistencije), dok su isti košgeterski učinak imali i Klaver i Serafan, ali su se, za razliku od Himkija, u strelce upisali svi igrači koji su dobili šansu.

Posle prvog kruga takmičenja Himki ima skor 8-7, a Barsa 5-10.

Anadolu Efes Vladimira Štimca je napravio čudesan preokret u drugom poluvremenu protiv Brose Bamberga Luke Mitrovića i Dejana Muslija. Štimac je ovog puta imao samo dva poena, ali je za Efes konačno proradio Derik Braun.

Brose je u 22. minutu na startu drugog poluvremena vodio i sa 15 poena prednosti (44:29), ali je Efes za deset minuta napravio potpuni preokret i poveo sa 54:50. Tome je doprinela i serija od 15:2 u trenucima kada je Bamberg vodio sa 48:44.

Štimac je imao samo dva poena, ali je spomenuti Braun ubacio 21 uz tri trojke koje je dao u poslednjoj četvrtini. Erik Mekolum je postigao 19 poena, a dvocifreni su bili Kruno Simon i Brajant Danston sa 11 i 10 poena. U Bambergu je Riki Hikman bio jedini igrač sa deset poena, svi ostali su imali manje.

Musli mu je bio najbliži sa devet poena. Efes je pobedio prvi put pod vođstvom Ergina Atamana ali je i dalje poslednji sa četiri pobede i 11 poraza. Bamberg je 11. sa skorom 6-9.

Desilo se i to - košarkaši Efesa upisali su prvu pobedu od dolaska Ergina Atamana na mesto trenera. Istanbulska ekipa je na svom terenu savladala nemački Bamberg sa 69:58 u utakmici 15. kola Evrolige.

Lepši poklon za kraj kalendarske godine navijači turskog velikana verovatno i nisu mogli da traže, pogotovo što je Efes prethodno vezao pet poraza  u svim takmičenjima.

Derik Braun je sa 21 poenom bio najbolji strelac u pobedničkoj ekipi, a dva poena manje ubacio je Erik Mekolum. Vladimir Štimac je na parketu proveo skoro sedam minuta, postigao dva poena i uhvatio tri lopte.

Dobru partiju u dresu Bamberga pružio je Dejan Musli. Igrao je 25 minuta i bio na korak od dabl-dabl učinka - devet poena i devet skokova. Jedini košarkaš Bamberga sa dvocifrenim učinkom bio je Riki Hikman sa 10 poena.

REZULTATI 15. KOLA:

Himki – Barselona 65:79
Anadolu Efes – Bamberg 69:58
Baskonija – CSKA 20.30
Armani – Crvena zvezda 20.45

u četvrtak:

Fenerbahče – Real Madrid 77:79
Žalgiris – Olimpijakos 74:68
Makabi – Unikaha 78:89
Valensija – Panatinaikos 67:63

TABELA: CSKA 11-3, Olimpijakos 11-4, Žalgiris 10-5, Panatinaikos 10-5, Fenerbahče 9-6, Real 9-6, Makabi 8-7, Himki 8-7, Baskonija 7-7, Unikaha 7-8, Bamberg 6-9, Crvena zvezda 5-9, Barselona 5-10, Milano 4-10, Valensija 4-11, Efes 4-11.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar