Video: "Šumaher nije bio fer prema meni, ali mu opraštam!"

Šampion Formule 1 Dejmon Hil prisetio se sudara sa Mihaelom Šumaherom pre 23 godine i prešao je preko toga.

Ostali sportovi 01.01.2018 | 22:15
Video: "Šumaher nije bio fer prema meni, ali mu opraštam!"
Hil i Šumaher su tokom devedesetih bili rivali, prvi je vozio za Vilijams, drugi za Beneton u trenutku kada se desila scena koju će Hil dugo pamtiti.

"On nije bio tako fer prema meni, ali mu opraštam. Šteta što nikad nismo stigli da se bolje upoznamo. Velika šteta", napisao je Hil povodom godišnjice nesreće Mihaela Šumahera na skijanju.

Hil je najveći uspeh ostvario1996. godine kada je postao šampion F1 u svojoj četvrtoj sezoni. Dve godine ranije bio je nadomak istog dostignuća po prvi put. U Adelejdu u Australiji na odlučujućoj trci šampionata 1994. isprečio se beskompromisni Nemac.

Jedan bod je delio dva vozača, vodio je Šumaher i bili su jedan iza drugog. Hil je vrebao Šumahera, nije uspevao da ga prođe. Dočekao je Šumaherovu grešku, pokušao da prođe s unutrašnje strane u krivini i Šumaher ga je "isekao".

Došlo je do sudara posle kog nijedan od dva vozača nije mogao da nastavi trku, a Hil je stigao tek do pit stopa. Nemac je osvojio svoju prvu šampionsku titulu, tri godine od ulaska u Formulu 1.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar