EL - Najava: Da se stavi tačka!

Na prilično uspešnu 2017. godinu.

Košarka 29.12.2017 | 18:00
EL - Najava: Da se stavi tačka!
Crvena zvezda kalendarsku 2017. godinu završava utakmicom u Milanu protiv Olimpije u Evroligi. Biće to ukupno 82. meč Zvezde u ovih 12 meseci, a meč je zakazan za 20.45h u Mediolanum forumu.

Zvezda je posle tri vezane pobede u Evroligi zabeležila dva poraza od Fenerbahčea i Panatinaikosa, tako da je ova utakmica možda prava prilika da se crveno-beli vrate na put pobeda i stave tačku na uspešnu sezonu u kojoj je Zvezda osvojila ABA ligu, Superligu Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Olimpija je dosta utakmica ove sezone izgubila u poslednjim minutima utakmica, a poslednja protiv Unikahe u Malagi je bila baš takva. Tim iz Milana je napravio takav tim da može da se nosi sa svima, ali su odluke Džerelsa, Tiodora i Gaudloka bile pogrešne u mnogim momentima.

Kako nam kažu kolege iz Milana, Olimpija i dalje pokušava da pronađe pravu hemiju, ali i formu kod pojedinih igrača. Posebno Džerelsa i Bertansa.

Olimpiji baš treba pobeda protiv Zvezde, a Milano računa i da će Gaudlok vremenom podići nivo igre.

Veoma važan aspekat utakmice može da bude faktor umora. Zvezda je imala malo vremena da se odmori i to ističe i sam Milko Bjelica.

"Dobro je što smo pred ovu utakmicu imali nekoliko dana za oporavak. Uhvatili smo malo vazduha i spremni idemo za Milano. Bez obzira što tabela kaže da Armani ima dosta poraza, gledajući ih u nekoliko navrata ove sezone imao sam priliku da vidim da je veliki broj poraza bio u samoj završnici utakmica. Imaju odličan sastav, odličnog trenera i naša obaveza je da maksimalno ozbiljno uđemo u meč i pokušamo da ostvarimo pobedu. Imaju izuzetno dobru bekovsku liniju, pogotovo napadački jer su u pitanju sjajni strelci. Rekao bih da su oni najveća opasnost, ali nema prostora za potcenjivanje bilo kog pojedinca iz ekipe Armanija” rekao je Bjelica.

Problem za Zvezdu može da bude ukoliko proradi kontranapad Olimpije, ali ovo generalno može dobra šansa da crveno-beli dođu do pobede u gostima jer ako se budu držali u egalu tokom celog toka utakmice vrlo lako može da se desi da italijanski sastav padne psihički i to može da se iskoristi.

Na ovom meču neće igrati Ognjen Dobrić , a njegov povratak na parket očekuje se protiv Žalgirisa 5. januara.

Zvezdina prednost može da bude ofanzivni skok.

"Igramo protiv snažne ekipe, visoke. Zvezda je najbolji tim Evrolige u ofanzivnim skokovima, zato što su ogromni", rekao je Simone Pjaniđani i tako pokazao čega se najviše plaši.

Gledajući statistiku ova dva tima su izjednačena. Olimpija ima malo bolje procente šuta, dok je Zvzeda bolja u ofanzivnim skokovima i ukradenim loptama. Ako Alimpijevićzategne odbranu, crveno-beli će imati šansu da dođu do pobede u gostima u Evroligi.

A svaka takva zlata vredi.

Najbolji strelac kod Olimpije je Gaudlok s 14 datih poena u proseku, dok je na istom procentu Tejlor Ročesti. Mogao bi Zvezdin Amerikanac da proradi, protiv Panatinaikosa je bio zaustavljen, ali bi ovaj duel mogao da bude pravi poligon za njegove sposobnosti. Naravno, računaće Zvezda i na Džejmsa Feldina koji igra u odličnoj formi.

Zvezda ima šansu!

Sudije na ovoj utakmici biće Karlos Peruđa (Španija), Pjotr Pastusjak (Poljska), Janis Fufis(Grčka).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar