Abu Dabi: Mari se jedva kreće, Bautista ga počistio!

Britanski teniser Endi Mari vratio se posle višemesečne pauze na teren, ali je jasno da se još nije potpuno oporavio od povrede kuka.

Tenis 29.12.2017 | 17:15
Abu Dabi: Mari se jedva kreće, Bautista ga počistio!
Mari je dobio priliku da igra u polufinalu Mubadala egzbicionog turnira umesto povređenog Novaka Đokovića, koji je ponovo osetio bol u laktu.

Međutim, očigledno je bilo od prvog poena duela sa Robertom Bautistom Agutom da nije ni blizu u stanju za takmičenje, pa je Španac posle manje od 20 minuta vodio sa 4:0.

Endi se slabo kretao, udarci su mu bili izuzetno mlaki i neprecizni, a u nekoliko navrata je šepao, obično posle dugih i iscrpljujućih poena, kao i čestih promena pravaca.

Dvadesetak minuta kasnije, pošto je spasao tri set-meč lopte (duel igran samo jedan set), poklekao je i Bautista ga je rutinski priveo kraju – 6:2.

"Osećam se bolje iz dana u dan. I dalje sam malo spor, to se posebno videlo na početku duela, ali kako je on odmicao, sve sam se bolje osećao", rekao je momak iz Danblejna posle meča.

Bautista Agut će u subotu igrati finale protiv Kevina Andersona, dok će taj dan obeležiti i "prijateljski" meč Serene Vilijams i Jelene Ostapenko.

A što se muškog tenisa tiče, 2018. godina nije dobro počela – Rafael Nadal pod znakom pitanja je za nastup na Australijan openu zbog lošeg stanja kolena, a sada su mu se pridružili i Đoković i Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar