U zapaljenom autu bili tinejdžeri

Ovo bi bila velika tragedija za porodice dvojice tinejdžera iz Milvokija da nije bilo dva mlada policajca, koje zbog istih imena zovu “odred Nik”, piše “Žurnal Sentinel”.

Svijet 29.12.2017 | 15:59
U zapaljenom autu bili tinejdžeri
Policajci Nikolas Šlei i Nikolas Rejd, obojica starosti 23 godine, bili su u patroli u utorak kad se “Pontijak” u kojem su bili tinejdžeri zabio u banderu. Automobil se prevrnuo i plamenovi su ga odmah zahvatili, dolazeći iz njegovog motora
 
- Kad smo se pojavili na licu mesta, vatra je bila prevelika za gašenje uz pomoć aparata – ispričao je Rejd na konferenciji za štampu u sredu. – Znali smo da moramo decu izvući odatle.

– Bez rukavica, na niskoj temperature, dva policajca imala su delić sekunde da odluče da izvuku dva 16-godišnjaka iz automobila.

U vozilu se nalazio još jedan tinejdžer, ali je on uspeo da izbije prozor i pobegne van, dok su vozač i dečak na zadnjem sedištu bili u nesvesti.

- Znali da ovaj automobil vatra može svaki tren progutati, ali tada o tome nismo razmišljali – ispričao je Šlei.

On i Rejd izvukli su dečake iz vozila za manje od 60 sekundi.

- Čini se duže dok si u sred situacije – rekao je Šlei.

Troje tinejdžera odmah su prevezeni u bolnicu. Vozač će biti kažnjen zbog nemarne vožnje, saopštila je policija.

Šlei i Rejd, koji su diplomirali na policijskoj akademiji u Milvokiju pre oko dve i po godine, partneri su u Distriktu 4 dve godine, a na dužnost su se vratili već u četvrtak uveče. Dva Nikolasa biće nominovana za nagradu za zasluge u svojoj stanici.

- Nema boljeg osećaja od toga kad nekome pomognete. Mislim da bi svi policajci u svakoj drugoj policijskoj stanici u Milvokiju, a i širom zemlje, uradili istu stvar. To je razlog zašto smo postali policajci  – istakao je Rejd.



(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar