Ulična rasvjeta za 150 domova

U Mjesnoj zajednici Veselinovac kod Lopara danas je puštena u rad ulična rasvjeta za oko 150 domaćinstava. Projekat, koji predstavlja nastavak saradnje, su zajednički realizovali Ministarstvo za ljudska prava I izbjeglice BiH, opština Lopare i "Elektro-Bijeljina".  

Republika Srpska 29.12.2017 | 14:42
Ulična rasvjeta za 150 domova
Ministarstvo za ljudska prava I izbjeglice u potpunosti je finansiralo projekat elektrifikacije u Veselinovcu za šta su iz budžeta izdvojili 50.000KM.

“Ovo je sinergija jednog zajedničkog rada između Ministarstva za ljudska prava I izbjeglice, odnosno Savjeta ministara BiH, Javnog preduzeća "Elektro-Bijeljina" i opštine Lopare.

Možda smo mi primjer kako treba raditi i sva sredstva koja idu iz Savjeta ministara, u ovom slučaju Ministarstva za ljudska prava I izbjeglice idu u dva entiteta, odnosno u Republiku Srpsku i Federaciju BiH”, rekao je Predrag Jović, zamjenik ministra za ljudska prava I izbjeglice BiH.

“Elektro-Bijeljina" je u skladu sa sporazumom koji ima sa lokalnim zajednicama uradila dio radova na elektrifikaciji.

"Ovo sigurno neće biti kraj. Mi ćemo nastaviti da uradimo još mnoge druge projekte koji će biti u interesu svih ljudi koji žive ovdje na prostoru opštine Lopare,” rekao je Nedeljko Ćorić, direktor "Elektro-Bijeljine".

“Zajednički plan je da se postavljeni stubovi iskoriste da se niskonaponska mreža spusti pored puta, u blizinu kuća, jer ona sada ide kosinom I ponekad se stvaraju problemi.

Želimo da iskoristimo ovo sve kako bi napravili što efikasnije napajanje elektičnom energijom,” istakao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

Predrag Jović je napomenuo da će se sa ovakvim projektima nastaviti u čitavoj Republici Srpskoj, kako bi se poboljšala socijalna i komunalna infrastruktura, te pozvao lokalne uprave i samouprave da se jave na javni poziv koji će uskoro raspisati ovo ministarstvo.

(BN)  





Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fino

29.12.2017 15:40

Fino.Veliki uspjeh.Struja u 21 vijeku.Balkan.Blato.

ODGOVORITE