Usvojena ruralna strategija BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović dobio je danas pozitivno mišljenje Vlade RS na strateški plan ruralnog razvoja BiH, čime su se stekli uslovi da se, s obzirom da su ranije obezbjeđena mišljenja drugih nadležnih institucija, ovaj okvirni razvojni dokument odmah uputi na usvajanje Savjetu ministara BiH.

Republika Srpska 29.12.2017 | 14:17
Usvojena ruralna strategija BiH
Strateški plan ruralnog razvoja ministar Šarović će odmah danas uputiti na usvajanje a o svemu će biti obaviještena delegacija Evropske komisije i nadležni organi u Briselu.

Ministar Šarović očekuje da će ovim BiH biti omogućen pristup evropskim fondovima za pomoć poljoprivredi i da će time biti spriječen rizik da poljoprivrednici oba entiteta ostanu bez značajne pomoći EU.

Podsjećamo, Evropska komisija je u više navrata upozorila da je EU spremna pružiti podršku poljoprivrednicima , ali da će ova značajna podrška postati dostupna samo ukoliko se strateški dokument ruralnog razvoja, u čijoj izradi su ravnopravno učestvovali članovi vlada oba entiteta, usvoji do kraja godine.

(BN) 




Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kim Jong

29.12.2017 13:24

Koje ludilo. A do juče je Cvijanovićka govorila da nam ta strategija ne treba i blatila Šarovića...U zadnjem momentu žena sve pogazi, kao da smo ovce...

ODGOVORITE
Name

Maroja

29.12.2017 13:32

Čuj,vi bi pristup kad su pare u pitanju,eno Rusija daje kapom i šakom a prije šakom.

ODGOVORITE
Name

Darko

29.12.2017 15:23

Rusija daje I kredite veliki I mali.

Name

re

29.12.2017 16:20

Od Rusije se može dobiti kobasica na čelo i dva jaja na oko.

Name

Mustafa

29.12.2017 13:33

Od Ove muziku nece biti feste. Usloviti Ove pare za stvaranje ministarstva na nivou BiH.Nema ministarstva poljoprivrede na drzavnom nivou nema pristupa fondovima. Manje entiteta vise drzave,to od nas trazi i EU.

ODGOVORITE
Name

zeleni Bileća

29.12.2017 14:13

Nema Mustafa para iz EU dok zeleni ne budu u parlamentu i vladi. Zeleni u Briselu drže te pare i daju ih državama koje imaju zelenu u parlamentu, radi se o stotinama miliona evra na godišnjem nivou,sve se da provjeriti. Srbija sad ima zelene u parlamentu i prošle godine je dobila 400 miliona evra, prije toga je dobijala par miliona pomoći, što kaže naš narod, kao ciganu na bubanj. Tako sad dobija Republika Srpska i Federacija, kao ciganu na bubanj i tako će biti i iduće godine. Republika Srpska će moći te pare dobijati, tek kad Lazarević dogodine bude uveo zelene u parlament, sve ostalo je magla. Da je moglo, do sada bi valjada silni Zvizdići, Ivanići, nekad Lagumdžije i ostali te parte iz EU dobili, provjerite i razmisite. Vidite koliko je dobila Mađarska od kako imaju zelene u parlamentu, akoliko je dobijala dok pametni Orban nije zelene zbog nacionalnog interesa pomogao i uveo u parlament?

Name

Mustafa

29.12.2017 16:18

A zar se SDA ne broje zeleni? Nemamo mi stranku zeleni jer sto bi rekli Srbi:"zabole narod za okolisem i prirodom"! Bacaj u rijeku pa nek djubre ide onima nizvodu.

Name

srb

29.12.2017 13:37

Tako je, moramo se razvijati ako zelimo dobro sebi i drzavi.

ODGOVORITE
Name

farmaland

29.12.2017 14:15

Sad ce opet otvoriti farmaland da se nakupe para...

ODGOVORITE