Praznična smotra igara i pjesama

Članovi Ansambla narodnih igara „Lijevče“ iz Razboja sinoć su u srbačkom Domu kulture priredili novogodišnji koncert kojeg su uveličali i gosti - kulturno-umjetnička društva „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina, „Lazar Hrebeljanović“ iz Beograda i „Beli anđeo“ iz Srpca.

Republika Srpska 29.12.2017 | 12:54
Praznična smotra igara i pjesama
Time su Razbojčani na najbolji način, pred oko 400 posjetilaca, sumirali svoje ovogodišnje kulturno-umjetničko stvaralaštvo i javno pokazali visok nivo umjetničke vrijednosti i bogat izbor koreografija.

Ova kulturna manifestacija započela je na neobičan način, „valcerom“, kolom oko okićene jelke, sa Djedom Mrazom i vatrometom na Gradskom trgu. U prvom planu su bili, svakako, najmladji učesnici manifestacije, koji su sitnim koracima i pjesmom, u narodnim nošnjama pokazali da su temelj folklornog stvaralaštva i garancija čuvanja naših narodnih igara i običaja. Oni su bili i simbol sloge, drugarstva i ljubavi.



Lijepa atmosfera, potom se prenijela u Dom kulture, gdje su se predstavile sve tri starosne grupe Ansambla „Lijevče“ iz Razboja. Oni su u potpunosti uspjeli da razgale srca prisutnih i uveličaju praznične dane jedinstvenim programom pod prigodnim nazivom „ „Novogodišnje veče igre i pjesme“.

Član Upravnog odbora i tehnički rukovodilac „Lijevča“ Jovica Ećimović sa ponosom kaže da je ovaj folklorni ansambl za kratko vrijeme stekao zavidnu afirmaciju, omasovio društvo i da je do sada učestvovao na više koncerata u zemlji i inostranstvu, te uspostavio prijateljske odnose i saradnju sa većim brojem kulturno-umjetničkih društava u Republici Srpskoj i široj regiji..



„Ponosni smo što su naš večerašnji tradicionalni novogodišnji koncert uveličali i naši prijatelji iz Srbije, kulturno-umjetnička društva „Lazar Hrebeljanović“ iz Beograda i „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina, a svojim programom oduševili su nas i najmlađi folkloraši iz KUD-a „Beli andjeo“ iz Srpca“, kaže Ećimović. On se za podršku radu zahvalio i donatorima, sponzorima i roditeljima djece koja se bave folklorom.

Inače gosti iz Srbije svojih nastupom i vrhunskim koreaografijama izazvali su pravu erupciju oduševljenja gledalaca, kojima će ovo novogodišnje veče igara i pjesama ostati u trajnom sjećanju.



Organizatori su se potrudili da za najmladje posjetioce i učesnike programa obezbijede i novogodišnje poklon paketiće, koje je na opšte oduševljenje uručio lično Djed Mraz.

(BN/S.K.)

 





 

Komentari / 0

Ostavite komentar