Slobodni studenti odnijeli pobjedu

Koliko je vladajuća partija preuzela primat u svim sferama života u Srpskoj svjedoči i miješanje SNSD-a u izbore za članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci. Iako je Studentskim parlamentom donedavno upravljano iz Mladih socijaldemokrata, ovaj put su pobijedili nezavisni kandidati koji su poručili da će pokušati raditi u interesu studenata i transparetno.

Republika Srpska 28.12.2017 | 19:56
Slobodni studenti odnijeli pobjedu
Politika, studenti i članska karta SNSD-a kao ulaznica u Studentski parlament. Tako je bilo do posljednjih studentskih izbora. Ovaj put na izborima za članove Studentskog parlamenta pobijedio je nezavisni kandidat. Zbog toga je čak zasjedala i studentska centralna izborna komisija s ciljem da poništi izbore. Međutim, preliminarni rezultati su pokazali da za to ne postoji mogućnost. 

"Mene ne interesuje ko je u kojoj partiji i koje je religije. Trudiću se da se borim za interese studenata jer želim da u Studentskom parlamentu bude sve transparetno, da se opravda povjerenje koje su nam ukazali i da se u rad parlementa uključi sve veći broj studenata“, poručuje Suzana Obradović,novoizabrani predstavnik studenata Pravnog fakulteta u Banjaluci.

Na kratko je zaustavljen trend pobjede studentskih predstavnika iz vladajuće stranke jer je i na Fakultetu političkih nauka pobijedio nezavisni kandidat koji je sa trona skinuo SNSD-ovog člana. Poručuje da će se boriti za prava svih studenata.

„Smatram da je veliki uticaj političkih partija i u studentskom organizovanju. Mislim da je došlo vrijeme da to ostavimo sa strane i da se borimo za interese fakulteta i samih studenata koji su nas izabrali. Ja sam došao s tom namjerom da predstavim svoje kolege i fakultet u najboljem svjetlu i otvoren sam za sve razgovore“, ističe Milan Učanin, novoizabrani predstavnik studenata Fakulteta političkih nauka.

I pokret Restart Srpska je na strani studenata. Kažu da ako studentska centralna izborna komisija poništi izbore na Pravnom ili bilo kom drugom fakultetu, gdje nije pobijedio politički podoban student. ponovo će se baciti ljaga na banjalučki Univerzitet.

"Mi smo nažalost svjedoci mnogih nepravilnosti u ovoj državi pa i na našem univerzitetu u Banjaluci tako da ne isključujemo takvu mogućnost. U ovom slučaju postoji samo 2% nevažećih listića i ne postoji pravni osnov i smatram da centralna izborna komisija mora da postupi u skladu sa pravilnikom i vjerujem da hoće“,kaže Ivana Perišić, sekretar pokreta Restart Srpska.

Predstavnici studenata su poručili da od novog saziva studentskog parlamenta očekuju da se izvini akademskoj zajednici za sve prethodne afere uključujući i smjenu rektora Milana Mataruge te očekuju da će novi saziv uputiti poziv Matarugi da se vrati na mjesto rektora i nastavi započete reforme.



BN televizija

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

student

28.12.2017 19:42

Samo da i ovi novoizabrani ne zavrse sa clanskom kartom "crvenih kmera"....

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

28.12.2017 19:43

Ova djeca su prava,jedino je tu budućnost..Bravo raja!

ODGOVORITE
Name

Jole

28.12.2017 20:14

Ne dajte studenti svoja prava ne dajte da vas predstavljaju poltroni i ulizice gradite pravedno svoju budućnost.

Name

re

30.12.2017 10:06

Svaka čast djeco, ako vi ovu bagru,ulizice i poltrone ne smaknete niko neće...samo naprijed mi smo uz vas !

Name

Pipo

28.12.2017 20:21

Jeli doslo vrijeme da svane nasim fakultetima uRS da jednom ta crvena mafija bude uklonjena sq cela fakulteta.Nadam se da ce odsada nasi studenti biti pitani za politicku i ekonomsku situaciju u zemlji.Gospodo studenti vrijeme je dq ove komunjare zaustavite krenuli su u grcevitu borbu da ponovo ovladaju srbskim prostorima.Sve sto nam se desavava u svim porama nasega zivota je posledica komunistickih kadrova sve je to proizvod Titove skole samo nametanje jednomlja.Nadam se i vjerujem da jos nije kasno i da na nasim fakultetima ima studenata koi znaju da misle svojom glavom i dace moci zaustaviti ovo jednoumlje u protivnom smo propali u provaliu iz koje necemo moci izaci cestitam na pobjedi buducim nadama.

ODGOVORITE
Name

Hanište

28.12.2017 20:21

Nadam se da je ovo,početak kraja snsd-a.

ODGOVORITE
Name

BoskoBuha

28.12.2017 21:19

Ma kraj svih.... Mrzi me da nabrajam...

Name

X

29.12.2017 01:52

BRAVO OMLADINO, DA VAS NE KUPUJE LUKA PETROVIC I KOSARAC ZA SENDVIČ I 2 l PIVE BAGRU VI JEDINO MOZETE ZNACITI

Name

Buki

28.12.2017 22:53

Daj Boze da vec jednom pocne depolitizacija drustva.

ODGOVORITE