Zagrevanje za EP u Alpima!

Srpski rukometaši otputovali u Vintertur na "Yellow cup" u sklopu priprema za EP.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Reprezentacija Srbije u rukometu otputovala je na čuveni "Yellow Cup" u švajcarski Vintertur, koji će se po 46. put održati na kraju kalendarske godine. Selektor Jovica Cvetković poveo je na put 16 igrača koje je imao na raspolaganju u prethodna tri trenažna dana u Kovilovu, koji će biti i okosnica tima Orlova koje možemo očekivati na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (12-28. januar). Osim petorice koja su otkazala učešće iz privatnih razloga ili povreda, Bojan Beljanski je na poštedi do prvog januara zbog povrede mišića noge, dok će se 31. decembra timu pridružiti petorica iz Bundeslige, kao i Draško Nenadić.

"Odradili smo pet treninga na kojima smo započeli sa pripremom za ono što nas čeka u Splitu. Radili smo podjednako, napad i odbranu, a bez obzira što na turnir idemo u kombinovanom sastavu, želimo da pobeđujemo. Nismo poraženi u 2017. godini u prethodnih šest odigranih mečeva i normalno je da želimo da godinu završimo pozitivno. I u ovakvom sastavu, idemo na pobedu protiv Švajcaraca, kao i u drugom meču gde nas čekaju Rusi ili Rumuni" rekao je Darko Đukić, desno krilo nacionalnog tima.

Selekcija Srbije za turnir u Švajcarskoj: golmani - Tibor Ivanišević, Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara, krila - Dobrivoje Marković, Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Darko Đukić, Vukašin Vorkapić, pivot - Mijailo Marsenić, bekovi - Milan Jovanović, Stefan Vujić, Darko Stevanović, Nikola Crnoglavac, Stefan Ćirić, Nemanja Obradović i Petar Đorđić.

Raspored mečeva Srbije

Petak, 29. decembar

18.20 Švajcarska - Srbija
21.00 Rusija - Rumunija

Subota, 30. decembar

18.20 Švajcarska - Rusija / Rumunija
21.00 Srbija - Rusija / Rumunija

Izvor: mozzartsport

foto: MNpress

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.