Škola u kojoj ne postoje razlike

Jedna od osnovnih škola u Republici Srpskoj koja se može pohvaliti multietničkim sastavom učenika je škola “Meša Selimović” iz Janje. U susret predstojećim praznicima i na kraju prvog polugodišta zajedničkim snagama nastavnika i učenika organizovana je novogodišnja priredba.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Osnovna škola “Meša Selimović” iz Janje broji hiljadu đaka, organizovanih u 48 odjeljenja. Škola je smještena u najvećem povratničkom naselju i jedna je od multietničkih škola, gdje se nastava odvija za djecu srpske i bošnjačke nacionalnosti.

“U toku nastave i nastavnog procesa realizuju se različiti sadržaji, ali ono što ističem je da se nastava realizuje za djecu srpske i bošnjačke nacionalnosti na osnovu plana i programa Republike Srpske i plana i programa Tuzlanskog kantona. Djeca bošnjačke nacionalnosti imaju grupu nacionalnih predmeta i napominjem da se nastava realizuje bez ikakvih problema”, rekla je Milica Perković direktor Osnovne škole “Meša Selimović” u Janji.Na kraju prvog polugodišta a u susret novogodišnjim i božićnim praznicima organizovana je priredba učenika i nastavnika u vidu muzičkih sadržaja i maskenbala. Učenica Anja Vuković kaže da su se zajednički pripremali za priredbu na kojoj će pokazati šta znaju, pjesmu i igru. Njena drugarica Mehdina Đezić pripremila je koreografiju u kojoj su joj pomagale drugarice i ističe da je srećna zbog novogodišnjeg veselja u školi.

“Mi u školi obilježavamo sve značajne datume i poštujemo sve običaje što ćemo i dalje činiti kako dolikuje”, dodaje direktor osnovne škole u Janji.

Uz igru i pjesmu mališani zajedno dočekuju novu godinu, zajedno se druže i pomažu jedni drugima, zajedno odrastaju i tako daju primjer da razlike ne postoje.

BN televizija

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Nevenka

28.12.2017 14:40

Ako ih drustvo,sistem i pojedinci ne "pokvare"ova djeca ce izrasti u mentalno zdrave osobe.

Komentator

28.12.2017 15:37

Sreća ove zdrave dječice i njihovih roditelja je u tome što su političari od njih digli ruke. Samo hrabro napred, želim vam svim svaku sreću u budućnosti.

Xx

28.12.2017 15:45

svaka čast da je sreće svi bi tako

Da ima pametnih ,napravili bi jedno ministarstvo, jedan zajednicki plan, bez podjela i nacionalnih gluposti. Tada bi bila i jedna plata za svakoga ucitelja, a ne ovako ne zna se ni ko sta prima ni koliko ko prima.

Ekstra

28.12.2017 17:17

Slavuj

28.12.2017 21:32

Sve je to uzaludno.

sve pohvale

28.12.2017 22:28

Bravo! Tako i treba. Vi ste najbolji primjer kako se moze ako se hoce.

Krkan

29.12.2017 18:29

Svaka cast. Bolje da niste objavili sad ce sve uciniti da to razjebu.

Azra

01.01.2018 00:12

✋🐰

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.