Hrvatski mediji o masakru u Vozući

Mediji u Hrvatskoj pišu o užasnim zločinima odreda "El Mudžahid" nad Srbima sa Vozuće i o amnestiranju generala Sakiba Mahmuljina od odgovornosti, mada je bio komandant Trećeg korupusa u okviru kog je djelovala ova islamistička jedinica. Mzdžahedini su brutalno likvidirali pedesetak srpskih zarobljenika i odsijecali im glave - navodi "Slobodna Dalmacija. "

  • Vijesti
  • Region


Hrvatski mediji navode i snimke na kojima muslimanski lider Alija Izetbegović postrojava korpus i pozdravlja mudžahedine na arapskom jeziku.

Mahmuljin se pred kameroma "pohvalio" da je među jedinicama njegovog korpusa i odred "El mudžahid".

"To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i odred žEl mudžahidž”, rekao je Mahmuljin Izetbegoviću.

Niko od muslimanskog vrha nije reagovao kada su pismeno obavješteni da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika.

Prije dvije godine Mahmuljin je uhapšen pod optužnom za ratne zločine, ali je na slobodu pušten već idućeg dana, jer je sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

On je osumnjičen za zločine počinjene od jula do oktobra 1995. godine za vrijeme izvođenja ofazivnih borbenih dejstava 3. korpusa na širem području Vozuće, u kojima je sudjelovo i odred "El Mudžahid".

Tokom višemjesečnih napora muslimanskih jedinica da zauzmu Vozuću, mudžahedini, pristigli iz arapskih i drugih islamskih zemalja, okupljeni pod zastavom na kojoj je pisalo "Naš put je džihad", brutalno su likvidirali i pogubili pedesetak srpskih vojnika, odsijecajući im glave sjekirama i sabljama.

Ritualni masakri snimljeni su, a videokasete su distribuisane "donatorima" u islamskim zemljama, piše "Slobodna Dalmacija".

Hrvatski mediji su se, nakon haške presude čelnicima Herceg-Bosne, raspisali o zločinima jedinica pod kontrolom tadašnjih sarajevskih vlasti nad Hrvatima i Srbima.

Izvor: Srna

KOMENTARI11
POŠALJITE PORUKU

Hajmo sad !

28.12.2017 10:32

Došli preko Hrvatske i uz odobrenje Hrvata!!!! Ko je naplatio da se propuste?Njofra !

Hajmo sad propaganda, kao suprotna strana djelila slatkise u „srpskom staljingradu“. Sjetite se pocetka u Zavidovicima, Kovacevicima ...........itd

de

28.12.2017 10:48

Tako je.Kad su oni ugroženi kako znaju pisati o drugom,nije ih stid.Pa upravo najviše Srba su Hrvati pobili.Sva sreća ovaj mladi naraštaj je pismen pa dobro zna odakle Srbima preti opasnost.Hrvati bez podrške Zapada su obični jazavci.To se vidilo i u zadnjem ratu.

ro

28.12.2017 10:52

Pa sto ih vi niste vratili kuci kad vam je to Franjo uvalio.Nego ih Alija jos postrojio i poselamio. Pa koga vi farbate vise.Sad Hrvatska kriva za mudzahedine.

Re Hajmo

28.12.2017 15:18

Principijelno

28.12.2017 10:49

To je latinska politika.Nisu vam Bošnjaci sami dolazili da ih ubijate ,niti su vam oni sudili.Da su imali mogućnist možda bi osuda bila žešća u pravednija.Sad ko vi nešto znate, a neće da kažu da je čitava zapadna Hercegovina izgrađena na pljački konvoja za Bošnjake i šverca sa Srbima.Opasno je ovo novo ustaštvo i teško susjedima-komšijama .

Glavni

28.12.2017 11:02

i odgovorni za njih je bio sin franje tudjmana koji ih je i stacioniro u Bosni,koji su preko Hrvatske i dosli i taj isti krivousti sin dobro naplatio njihov dolazak. Naplatio je toliko da ne moze potrositi da jos tri zivota zivi.

Рођо

28.12.2017 14:25

И ово је вероватно била још једна великосрпска агресија на фине и невине,ненаоружане мирољубиве муџахедине и бившој БиХ.

Hag je sudio i presudio.

Rep

28.12.2017 15:24

Пусти ти Хаг у којем сте де заклињали да ћете говорити истину као што сте се клечи у Јогославији-братство јединство а организовали изборе и изгласали рушење Југославије

Рођо

28.12.2017 15:46

kralj

28.12.2017 16:47

o svemu se sad pese, samo ne o arapskim parama i oruzju. i ko je najvise hajrovao od ovog biznisa.

Krajisnik

28.12.2017 23:49

Ko je bio pametan, i ko je mogao, taj je otisao odavde. Davno.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.