Ustaška koračnica na ogradi vrtića!

Transparent s likom Ante Pavelića, poglavnika Nezavisne Države Hrvatske (NDH) i vođe Ustaškoga pokreta, osvanuo je jutros u Širokom Brijegu.

Bosna i Hercegovina 28.12.2017 | 10:09
Ustaška koračnica na ogradi vrtića!
Na transparentu, koji je istaknut na ogradi Dječjeg vrtića ''Trnoružica'' u Ulici bana Jelačića, uz njegov lik stoji natpis ''U Madridu grobnica od zlata'', odnosno dio stiha iz ustaške koračnice ''U Madridu grobnica od zlata, tu počiva vođa svih Hrvata''.

Uz sve to stoji i datum te godina Pavelićevog rođenja i smrti, a prema tome se da zaključiti da je transparent postavljen povodom 58. godišnjice njegove smrti.

Ante Pavelić rođen je u Bradini kod Konjica, 14. jula 1889. godine, a preminuo je u Madridu, 28. decembra 1959.

Po završetku Drugog svjetskog rata pobegao je u Argentinu gdje je 1956. osnovao Hrvatski oslobodilački pokret (HOP). Na njega su agenti UDBA 1957. godine izvršili atentat kojeg je preživio nakon čega je odselio u Španiju gdje je umro 28. decembra 1959. godine u Madridu.

Uzrok smrti nije siguran, vjeruje se da je preminuo zbog posljedica atentata, dok su njegovi bliski prijatelji i porodica tvrdili da je preminuo prirodnom smrću.

Izvor: Bljesak.info

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Đorđe

28.12.2017 09:38

Policijski organima preporučujem. Izvršilac se može vidjeti na video nadzoru, Ah ne, kamera je okrenuta da se izvršilac nevidi. Treba tražiti snimak kamere iz drugog udaljenog ugla zgrade , a kamera bi tamo trebala biti. Ako tamo nema kamere i ova okrenuta, a kako priložena slika pokazuje. Policija i tužilaštvo treba da ispitaju rukovodstvo i sve zaposlene u vrtiću. Onda je očigledno da je izvršilac u sprezi sa nekim od njih ili je možda iz njihovih redova. Tako bi trebala raditi policija i tužilaštvo. A oni juče kažu za potrebe policije nabavljaju konje. Ako ovdje neotkriju počinioca, nisu im potrebni konji, jer samo ne znaju da ih imaju. Pozdrav dobrim ljudima...

ODGOVORITE
Name

ss

28.12.2017 16:59

Ma to radi crni kombi pod bacuju hrvatima mater im b......u treba organizirat firmu da bi svKo jutro mogla ovo poskidat 3 uhvaceni sve muje:

Name

Ramb

29.12.2017 08:40

Pa zasto se cudite..sva zapadna Hercegovina i pola Hrvatske je podredjena toj fotografiji..ili receno duhu te politike.Fotografija nije problem.Problem ukorjenjenost tog duha.

Name

EU

28.12.2017 09:42

Hrvatsku treba izbaciti iz EU.

ODGOVORITE
Name

ro

28.12.2017 11:02

Stvarno bolestan narod.Treba im pomoć psihijatara.Žao mi ih nekad bude koju količinu mržnje imaju prema Srbima.

ODGOVORITE