BL: Prazan centar vrijedan 2 miliona

Nakon što je Turska prestala da prevozi svježe goveđe meso sa banjalučkog aerodroma za Tursku, kargo centar na aerodromu zjapi prazan.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Podsjećanja radi, Uprava Aerodroma je tokom posla s Turcima procijenila da treba investirati u kargo saobraćaj, te su od ukupno sedam miliona maraka investicionog zajma za kargo biznis izdvojili dva miliona.

U međuvremenu, Turci su se povukli čim je EU dozvolila transport kopnenim putem preko svoje teritorije, a u Banjaluci je ostala još jedna investicija sa neizvjesnim izgledima za uspjeh. 

Na Aerodromu su, pak, i dalje uvjereni da Banjaluka može postati značajan kargo centar, te da je pretpostavka da se to desi investiranje u infrastrukturu za teretni saobraćaj.

"Željeli bismo se pozicionirati kao značajan kargo centar u regionu i šire, te mislimo da postoji realna osnova za takve pretpostavke, prvenstveno zbog dobre strateške pozicije našeg aerodroma", kažu u Upravi Aerodroma.

Tvrde da će nova uprava, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Duškom Kovačevićem, uz podršku relevantnih institucija povezati Banjaluku s kargo avio-kompanijama i komercijalnim avio-kompanijama koje bi mogle imati interes za saradnju sa banjalučkim aerodromom.

Osim kargo skladišta s prostorom za skladištenje robe koja zahtijeva posebne sanitarno-higijenske uslove, ukupne površine 1.300 kvadratnih metara, oni ističu da Investicioni program obuhvata proširenje aerodromske zgrade, odnosno putničkog terminala, proširenje dolaznog gejta, povećanje kapaciteta sanitarnih čvorova i povećanje broja kancelarija.

Ističu, takođe, da će u sedam miliona KM investicija biti uključena i nabavka aerodromske opreme, stajanke i tehničke platforme, vertikalni kargo utovarivač, te kargo manipulativna oprema.

Međutim, uprkos ambicioznim planovima, inspekcijski organi su ljetos naredili zaustavljanje gradnje kargo centra zbog neregularnosti.

Duška Makivić, portparol Republičke uprave za inspekcijske poslove, ističe da su nadležni organi utvrdili da je na izvedenim radovima na kargo centru došlo do odstupanja u odnosu na projektnu dokumentaciju, a investitoru, odnosno "Aerodromima RS", zabranili dalje izvođenje radova. 

Podsjetila je da je izvođač uložio žalbu Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koje je utvrdilo da i izvođač ima pravo da učestvuje u postupku.

"U drugostepenom rješenju jasno se navodi da drugostepeni organ nije preispitivao potpunost i tačnost utvrđenog činjeničnog stanja od strane inspektora, već je riječ isključivo o procesnim pitanjima", navela je Makivićeva, što praktično znači da Aerodrom ne može nastaviti gradnju sve dok ne ukloni nedostatke.

Omer Kulić, ekspert za vazdušni saobraćaj, smatra da nijedan aerodrom u BiH nema šanse da osnuje kargo centar koji bi bio rentabilan.

"Bojim se da su to bačene pare. Vi da biste imali kargo centar koji ima smisla - to mora biti roba koja se nikako ne može prevesti kopnenim putem, koji je značajno jeftiniji. Jedina roba koju iz BiH ima smisla prevoziti vazdušnim putem je oružje naše namjenske industrije, međutim to su toliko male količine da se jednostavno ne isplati ulagati u kargo centre", kaže Kulić.

(NN)

KOMENTARI12
POŠALJITE PORUKU

Piksi

28.12.2017 08:21

U Bajinoj bašti važno je šta misli Baja...većina pada na kult ličnosti, e onda džaba analize.

REPUBLIKA NAM JE CIRKUS - A BAJA JE VLASNIK CIRKUSA !!!

DEGOTHIA

28.12.2017 09:17

Nije samo vlasnik, nego i glavni klovn i ...

Re Degothia

28.12.2017 10:55

Mi

28.12.2017 08:30

Mi pretpostavljamo da treba investirati u da ima budućnost...

Za jedan jak cargo centar moras imati jaku privredu u tom regionu.Znaci nama ostaje da prevozimo rajsnegle,cackalice i budale.

Vi

28.12.2017 09:38

Milutin

28.12.2017 08:40

Ostala je samo letovi za Beograd, ali i to je pod znakom pitanja. Linija je nerentabilna i pitanje je vremena kada ta linija treba da prestane sa letovima. Linija za Beograd konstantno bilježi gubitke za air Srbiju.

Vijest iz 14.06.2017.!! "Na Međunarodni aerodorm Tuzla (MAT) danas je sletio avion s milionitim putnikom. Riječ je o desetogodišnjoj Tamari Motiki iz Bijeljine, a na tuzlanski aerodrom sletjela je iz Bazela."..... Pametnom dosta još kada se doda da je Tuzla manja od Banja Luke i da je aerodrom u kotlini!!

075

28.12.2017 09:07

Prosjek 14 putnika po letu.Isplativije da svakog putnika vozi taxi .

Banjalucanin

28.12.2017 09:36

kada ste bili na aerodromu Tuzla, trebali bi znati da je aerodrom na visoravni Dubrava kod Tuzle a ne u kotlini, kod nas u RS svi smo u čabru a ne u kotlini, svi sve znaju i to je već problem, pogotovu kada baja sve zna?????

re 075

28.12.2017 09:54

Dado

28.12.2017 08:59

Ne mogu da vjerujem kakve neznalice i nestručni ljudi nam vode banjalučki aerodrom. Vidjeli smo kako im je propao posao za putnički saobraćaj sa wiz airom, a sad i ovo, pa dokle više. G. Kulić im je objasnio neke stvari. A kako to rade slovenci, koji su 50 godina ispred nas, na sljedećem linku: www.biznisinfo.ba/kinezi-ozivljavaju-aerodrom-u-mariboru-cvjeta-poslovna-saradnja-dvije-zemlje/

Postoji jasan problem kod nas da se ne razumijemo u trzisnu ekonomiju.Ovo je dokaz vise.

re

28.12.2017 10:46

Robin Hud

28.12.2017 11:48

A i koji će nam...pa Baja će i tako ići novim helikopterom,a mi ostali....tu smo da "trpimo",dokle vidjećemo....

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.