PDP spreman za opšte izbore

Predsjedništvo Partije demokratskog progresa razmatralo je danas u Banjaluci stanje u Republici Srpskoj u protekloj godini i zaključilo da je ekonomska situacija najteža u poslijeratnoj istoriji Srpske.

Republika Srpska 27.12.2017 | 18:36
PDP spreman za opšte izbore
"Nastavljena je negativna praksa zaduživanja u Republici Srpskoj, dok su izvorni budžetski prihodi godinama na istom nivou, a nema novih investicija u realni sektor koje bi donijele nova radna mjesta", kaže se u saopštenju i dodaje da je za ovakvo stanje odgovorna vladajuća koalicija, koja velikom galamom i svađama pokušava da skrene pažnju sa teških ekonomskih i socijalnih prilika, a istovremeno Republiku Srpsku vodi u dalju izolaciju.

Kada je u pitanju usvajanje zakona o akcizama i uvođenje novih nameta narodu, Predsjedništvo PDP navodi da režim u Srpskoj ne preza čak ni od "ad hok" koalicija sa strankama iz FBiH, prvenstveno sa SDA i HDZ, zbog čega će poskupiti gorivo i životne namirnice.

Predsjedništvo je zaključilo da je Partija demokratskog progresa ispunila program rada za 2017. godinu i usvojilo program za novu, izbornu godinu.

Zaključeno je da je PDP u potpunosti spremna za izborni proces, i sa ključnim kandidatima i ”Programom obnove Republike Srpske”.

Dalje navode da je PDP-ov ”Program obnove Republike Srpske” već ocijenjen u javnosti kao izuzetan i kvalitetan dokument, koji garantuje izlazak iz krize.

"Detaljnim rješenjima, za svaku oblast ponaosob, objasnili smo kako se zaustavlja ekonomsko propadanje Srpske, kako iskorijeniti problem sve prisutnijeg kriminala i korupcije, kako zaustaviti dalji odlazak stanovništva i kako da sačuvamo život u Republici Srpskoj", kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo PDP zadovoljno je radom svojih predstavnika u zajedničkim organima u 2017. godini.

Naglašava se da je zahvaljujući njima, odbačen zahtjev za revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, pojeftinili su lijekovi, iskazan je proaktivan odnos u spoljnoj politici, zaustavljena svaka vrsta stranog intervencionizma, nijedna nadležnost sa Republike Srpske nije prenesena na BiH i, uključujući i aktivnosti u vezi sa Danom Republike, sačuvano dostojanstvo i dignitet Republike Srpske.

Predsjedništvo PDP očekuje da i u ovogodišnjoj proslavi 9. januara, Dana Republike, učestvuje i Treći pješadijski (Republika Srpska) puk OSBiH, koji baštini tekovine Vojske Republike Srpske i nosi simbol Nemanjića.

"Zadovoljni smo radom poslaničkog kluba PDP u Narodnoj skupštini RS, koji je tokom godine bio posebno aktivan, podnosio zakonske inicijative, nudio rješenja, te javnosti otkrio aferu nepostojećeg predstavništva Republike Srpske u Izraelu", kaže se u saopštenju i dodaje da je posebno pozitivnom ocijenjena činjenica da je značajan broj novih ljudi, posebno mladih, tokom 2017. godine u PDP prepoznao političku i pokretačku snagu koja će popraviti stanje u Republici Srpskoj u budućnosti.

Predsjedništvo PDP opredijeljeno je za snažno zajedničko djelovanje opozicije i očekuje u narednim danima konačan dogovor u vezi sa zajedničkim kandidatima i zajedničkim programskim politikama, saopšteno je iz PDP-a.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Па

27.12.2017 18:25

Знао сам да је власт црна и жалосна, али нисам знао да сте ви толико успјешни. Себе сте у то убједили још вам само преостаје лакши дио посла да убједите бираче

ODGOVORITE
Name

Re

27.12.2017 19:57

Pa ti onda glasaj za crnu i žalosnu vlast!!!

Name

Па

27.12.2017 20:26

Ре, не, вечерас ме је Вукота обавезао да гласам за њега. Видјео ѕам га на хуманитарној донацији. Свака му част, политика је политика а хуманост нема границе

Name

Pdp Foca

27.12.2017 21:32

Samo vas molim da Zdravka Krsmanovica ne stavljate na celo.liste.Evo covjek prica po Foci kako ga molite da bude nosilac liste!Pa zar nema neko od nasih iz PDP_a da bude nosilac liste???

ODGOVORITE
Name

Kupusar

28.12.2017 06:45

Vidjeli smo vašu ekonomiju u Banji Dvorovi

ODGOVORITE