Bingo uručio paketiće djeci

Predstavnici kompanije Bingo danas su uručiili prigodne praznične paketiće i pakete za 85 članova Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama „Osmijeh nade“ Kalesija, za 47 djece i njihove roditelje i nastavno osoblje u Centru za djecu sa smetnjama u razvoju Zvornik, te pakete za članove Saveza slijepih Zvornik.

Bosna i Hercegovina 27.12.2017 | 16:58
 Bingo uručio paketiće djeci
U prisustvo svih članova Udruženja  „Osmijeh nade“ Kalesija,  te načelnika opštine Kalesija, Seada Džafića, predstavnici kompanije Bingo uručili su 85 paketa i time obradovali djecu i roditelje. Radost djece kada su primili pakete je neopisiva, a suze u očima roditelja govorile su mnogo više od riječi.

U Centru za djecu sa smetnjama u razvoju Zvornik, uz recitacije i pjesmu, djeca sa svojim roditeljima, nastavnica Nataša Ristić i drugo nastavno osoblje dočekali su paktiće i  poklone.

«Želim zahvaliti kompaniji Bingo na svemu što su učinili za nas, jer ovo nije prva donacija koju su nam uručili. Za nas ovo nogo znači jer je ovo prvi put da se neko sjetio i roditelja i radnika škole specijalnog odjeljenja.», rekla je Nataša Ristić, nastavnica u posebnom odjeljenju OŠ «Sveti Sava» .

«Drago nam je što smo imali priliku obradovati djecu iz Kalesije i Zvornika, te djecu iz Saveza slijepih. Ovo su zaista emotivni trenuci za nas. Pažnja je svakome potrebna a pogotovo osobama s poteškoćama u razvoju ili drugim marginaliziranim i socijalno ugroženim skupinama.  Broj djece s poteškoćama u razvoju i socijalno ugroženih porodica iz opština Kalesija i Zvornik je zaista poražavajući i svaka pomoć im je dobro došla. Nadamo se da će nam se u ovakvim humanitarnim akcijama pridružiti i drugi trgovački lanci i privredni subjekti, ali i vladajuće strukture i da će pokušati pomoći ovim i sličnim udruženjima u skladu sa svojim mogućnostima.», kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Ovo je samo dio humanitarnih akcija koje je kompanija Bingo sprovela tokom ove godine na području Kalesije i Zvornika, te mali dio ukupnih donacija koje kompanija svake godine izdvaja.

(BN/Bingo)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar