Sutra oblačno vrijeme s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na istoku i sjeveru lokalno kratkotrajne slabije padavine, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 27.12.2017 | 14:42
Sutra oblačno vrijeme s kišom
Ujutro i prijepodne na jugu se očekuje jača kiša, a u ostalim predjelima kiša će biti slaba i povremena dok će na sjeveroistoku biti pretežno suvo.

Tokom popodneva kiša će postepeno jačati i na zapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima. U Hercegovini će biti obilnih padavina.

Uz zahlađenje prema kraju dana i tokom noći u brdsko-planinskim predjelima kiša će postepeno prelaziti u susnježicu i vlažan snijeg, a tokom noći snijeg će početi mjestimično da pada i u nižim krajevima.

Vjetar će biti umjerene jačine južnog smjera i sa jakim udarima.

Od poslijepodnevnih časova i tokom noći na petak vjetar će postepeno sa sjevera BiH prema jugu mijenjati smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura vazduha kretaće se od pet do deset stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće između sedam i 13 stepeni, a na sjeveroistoku do 15 stepeni Celzijusovih.

U većem dijelu BiH danas je bilo oblačno vrijeme. Slaba kiša je padala u Hercegovini, zapadu i jugozapadu i rijetko u Krajini i centralnim područjima.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Gacko pet, Kalinovik, Foča, Nevesinje, Ivan sedlo šest, Han Pijesak, Livno sedam, Sokolac, Bugojno, Bileća, Mrkonjić Grad, Rudo, Višegrad, Sarajevo 10, Šipovo, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 11, Novi Grad, Ribnik, Jajce, Mostar 12, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Stolac, Zenica 13 te Srbac, te Srebrenica, Banjaluka i Srebrenica 14 stepeni Celzijusovih.

U Doboju i Tuzli je u 13.00 časova izmjerena temperatura vazduha 15 stepeni, u Brčkom, Gradačcu i Zvorniku 16, a u Bijeljini 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar