Moskva: Specijalci upali u fabriku

Pripadnici ruskih specijalnih jedinica upali su u moskosvku konditorsku fabriku i traže napadača koji je ranije usmrtio jednuosobu i ranio tri.

Svijet 27.12.2017 | 14:09
Moskva: Specijalci upali u fabriku
"Specijalne jedinice deluju unutar zgrade i operacija čišćenja je pokrenuta. Unutra nema talaca. Za sada nije pronađena tačna lokacija napadača", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, Juti Titov.

Portparol dodaje da policajci, Nacionalna garda i posebne službe preduzimaju korake da uhapse napadača. "U ovom momentu, jedna osoba je ubijena, nemamo podataka o ranjenima", rekao je Titov.

Skoro svi moskovski mediji preneli su jutros da je napadač nakon ubistva i ranjavanja tri osobe pobegao u fabriju na jugoistoku Moskve i uzep taoce. S druge strane, policija je ranije demantovala da postoji talačka kriza.



"Ova informacija je netačna", rekao je portparol policije. Kako navodi policija, oko 09:00 sati po moskovskom vremenu izbio je sukob oko imovine u fabrici slatkiša.

"Učesnik incidenta otvorio je paljbu na jednog od njegovih neprijatelja i čovek je preminuo od pretrpljenih rana. Policija preduzima mere da uhapsi osumnjičenog", navodi portparol policije.



Neki moskovski mediji ranije su objavili da je direktor fabrike upucao svog poslovnog rivala, a da su ranjeni sudski izvršitelji koji su došliradi dogovora oko dugova u koje je zapala fabrika.

Kako javlja list "Komersant", jednom od poverilaca fabrika je dugovala više od 141 miliona rubalja (oko dva miliona evra). Zaključen je prijateljski sporazum, prema kojem je bivši vlasnik preduzeća, Ilja Averjanov, trebalo da preda zgradu fabrike u zamenu za izmirenje duga, ali to se nije dogodilo.

Oko fabrike je podignut kordon. Na licu mesta su specijalne jedinice.



Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

27.12.2017 14:57

Tamo se rokaju za dva miliona,a Dodik oprasta dugove po 200 miliona rusima,poreze,struju i sl.

ODGOVORITE