Iskustva rada na jahtama bogataša

Sara Begbi i Betani Silkoks su godinama radile kao posluga na jahtama bogataša i riješile su da progovore o svojim iskustvima.

Zabava 27.12.2017 | 10:13
Iskustva rada na jahtama bogataša
Posluživale su poslovne ljude i članove kraljevske porodice, pa su imale prilike da borave u društvu bogataša, putovale su na egzotične lokacije i dobijale basnoslovne napojnice. Iako zvuči glamurozno, mnogo toga nije bilo ni lepo, ni lako.

"Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sledećih 16 do 18 sati, s tim da bih tokom dana jedva sela na nekoliko minuta. Ako se i to desi", tvrdi Sara za "Dejli mejl" koja je spavala u toliko malom prostoru da je prije ličilo na ćeliju u zatvoru.

Bez obzira na uslove, dnevne troškove gotovo da nije imala, pa mjesečno bi zaradila oko 2.500 evra.

To malo slobodnog vremena provodila bi uživajući u hotelima sa pet zvjezdica i jedući u najboljim restoranima i to je sama plaćala.

"Jednom prilikom dobila sam Armani sat, a svi troškovi večere u restoranu bili su plaćeni", prisjetila se Sara jedne rijetke, ali situacije u kojoj je dobro prošla.

Druga djevojka - Betani je kao dio posluge na brodu radila tri godine nakon završetka fakulteta. Za nju je to bilo odlično životno iskustvo. Na nogama je najduže provela 25 sati u kontinuitetu, a kopno jednom nije dotakla čak 40 dana.

"Rijetko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput pregrizli", rekla je Betani, koja je mjesečno zarađivala više od 3.500 evra, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom i 60 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Radeći na jahti imala je priliku da upozna Vil Smita, princa Alberta od Monaka, Antonia Banderasa i mnoge druge.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Erkakru

27.12.2017 09:51

To je strasno sta im rade za 3500e... Bolje bi bilo da ostanu ovde i budu "svoji na svome" i rade u trgovini samo po 16 sati za 395KM, naravno uz to "gazde" ocekuju da vas po potrebi mogu i vanredno angazovati onu svaku drugu slobodnu nedelju, naravno imamo i godisnji odmor na papiru od 22 radna dana a prakticno odmaramo 7 radnih dana, imamo i pravo na bolovanje (ali samo u zakonu o radu), mozemo da dobijemo i "bonus" na platu ako pristanemo na seksualni mobing (tako se ponasa bar 30% ovi nasih nazovi gazda ili novopecenih biznismena)... Znaci pitanje je zasto pored svih nabrojanih i nenabrojanih prava mi trcimo u bijeli svijet da radimo za tričavih 3500e

ODGOVORITE
Name

Sta Se Bunis

27.12.2017 10:23

sad ce gazda da da povecanje od 15KM

Name

Re:

27.12.2017 10:25

jeste vala, ovo je sve živa istina, gazde - ni Boga se ne boje, jedino mozda inspekcije kad im dodje po mjesečni "harač".

Name

RAJNA

27.12.2017 10:53

Inspekcija " harač" dijeli sa tužiteljima, a ako nedijele, onda tužitelj nekadašnji Ombudsman RS , zatim tužitelj Specijalnog tužiteljstvo , Slobodan Ćelić a sad tužitelj hapsi i tuži inspektoru za harač od 500,00KM. Živa istina, nema frke.

Name

Solumija

30.12.2017 09:51

A na jahtama i camcima ih kar..u samo za vece pare i bar vide svijeta.