Kabinet Kolinde o Vučićevoj izjavi

Na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je njegova posjeta Zagrebu, planirana za kraj ove godine, otkazana jer je govorio istinu o nestalim osobama, odnosno da je tokom posljednjeg rata u Hrvatskoj nestalo više Srba nego Hrvata, iz kabineta hrvatske predsjednice poručuju da “u prazničnom periodu ne komentarišu političke teme”.

Region 27.12.2017 | 07:57
Kabinet Kolinde o Vučićevoj izjavi
U saopštenju objavljenom u hrvatskim medijima navodi se da Kabinet predsjednice Hrvatske “ostaje pri stavu da u ovom prazničnom periodu”, kada svi treba da budu posvećeni svojim porodicama i najmilijima, “ne komentarišu političke teme”.

“Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i praznici pravoslavnih vjernika. Ako pak političari ipak žele da šalju poruke u vrijeme praznika, one treba da budu nekonfliktne i da doprinose međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja”, navodi se u saopštenju koje su mediji uglavnom objavili u cjelosti.

Jedno od tih pitanja je, kako se navodi, i pitanje nestalih, koje hrvatska predsjednica smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim.

“Smatramo da su upravo u ovo božićno vrijeme još više u mislima svih, posebno njihovih porodica koje ih još traže”, ističu iz kabineta hrvatske predsjednice.

Predsjednik Vučić je rekao u intervjuu Pinku da je uvijek spreman za sastanak s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Odgovarajući na pitanje zašto je otkazana njegova posjeta Zagrebu planirana za decembar ove godine, Vučić je rekao: “Sastanka sa (predsjednicom Kolindom Grabar) Kitarović će možda biti, možda neće – ja sam uvijek spreman.”

Kao mogući razlog otkazivanja posjete, predsjednik Vučić je rekao da bi to moglo biti zato što je govorio istinu o nestalima, rekavši da je, po njemu, istina da je više nestalih Srba nego Hrvata.

“Obmanjivali su Hrvate o nestalima, a mi smo izračunali da je više nestalih Srba nego Hrvata, pa kad sam to tamo rekao na inauguraciji, svi su skočili na mene da sam četnik i svašta još”, naveo je Vučić.

Izvor: Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

luda kolindica

27.12.2017 07:26

kolindice kada se slikas sa ustaskim znacimatoje za tebe normalno imasli imalo materinskog instikta da odes na mirogojnikao prava majka dase slikas pored spomenika gdjeste u drugom svetskom ratupobili pavelica sluge 800 srbske djece akosi majka i imas svoju djecu otidi tamo i poklonise tome stratistu nevine djece nijedna drzava u svijetu nije imala logore za djecu kao stoje tvoja lijepa hrvatska sramise takve drzave i funkcije stoje nosis tisi presednica monstrum drzave kojaje napravljena na kostima djece srbske u logorima sisakgdje proslo 6600srbske djece gdjeih ubijo miroslav filipovic fratar zvani fra sotona

ODGOVORITE
Name

Igor

27.12.2017 08:15

Ovaj komentar je slika i prilika prosjecnog stanovnika BiH. Prvenstveno nepismen, neuk a ubijedjen da zna i treba da kaze nesto. Tuga.

Name

re

27.12.2017 08:28

Svaki komentar je suvisan, kso i ucesce Vucica u zadnjem ratu

Name

Ibro Gagović

27.12.2017 08:30

Игоре, види се да је овја "луда колиндица" неписмен, али је и доста истинитог написао. Не може се занемарити чињеница да Колинда, као и скоро цијела актуелна власт у Хрватској отворено рехабилитују усташтво и фашизам без обзира на неспорне чињенице о злочинима које су усташе починиле укључујући и логоре за дјецу што је до сада незабиљежено.

Name

za igora

27.12.2017 08:31

možda čovjek nije pravilno pisao ali je sve istina ato izgleda tebe boli

Name

Igore Igore

27.12.2017 15:19

Zar je bitno kako je napisano .Meni je bitnije sta je napisao i od reci do reci je sve tacno rekla ili rekao nema veze. Tebe Igore istina boli izgleda.Ja sam bas svaku rec razumio i ne vidim nista lose u komentaru. Cak sto vise osjetim da je iz duse pisat komentar.Stidi se Igore.

Name

K

27.12.2017 09:23

Nije bitno kako pise .Nego .sta pise.

ODGOVORITE
Name

Drago

27.12.2017 19:41

Svese zna znaju i ptice na grani dasu z vjeri to napravile nikad vise.

ODGOVORITE