Blokirana imovina u slučaju Agrokor

Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu svih osumnjičenih u slučaju Agrokor, koji se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. godine nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna ili oko 212 miliona eura.

Region 26.12.2017 | 22:45
Blokirana imovina u slučaju Agrokor
Imovina im je blokirana prema prijedlogu vanredne uprave "Agrokora" na čelu sa Antom Ramljakom, prenose hrvatski mediji.
 
Ranije je blokirana imovina glavnog osumnjičenog - Ivice Todorića, a Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, LJerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivija Diskordije i Sanje Hrstić.

Navodi se da su im blokirani računi u bankama, da ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrzne trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Ivica Todorić je u bjekstvu i nalazi se u Londonu.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Piksi

26.12.2017 22:21

Jesu li im bar osigurali primanja za hranu i račune?

ODGOVORITE
Name

ivica todoric

27.12.2017 01:51

treba prvo ispitati kakoje doso do toga bogastva akogaje steko radom i posteno trebaga coveku vratiti akogaje steko muljazom trebamu sve uzeti i vratiti sirotinji ali sumljam daje posteno steko kadaje odbijo davati reket ondasuga nagazili i moroje pobec u englesku ondagaje i papa izdo jer i njemunije dao njegov dijo kolaca

ODGOVORITE
Name

Igor

27.12.2017 08:20

Nepismeni balkanac je u 2 poslije ponoci komentarisao Ivicu Todorica i Kolindu. Hahahahahaha Blago tebi.

Name

ivica todoric

27.12.2017 01:53

vodica donila vodica odnila sa vragom tikve sijo o glavumu pucale kako steceno tako rasteceno

ODGOVORITE