Uhapšen za zločine u Ključu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su Miću Praštala osumnjičenog za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine u opštinama Ključ i Sanski Most.

Bosna i Hercegovina 26.12.2017 | 16:31
Uhapšen za zločine u Ključu
Praštalo je pod istragom Tužilaštva BiH, a osumnjičen je da je tokom maja i juna 1992. godine, kao komandant Šestog bataljona - šeste sanske brigade Vojske Republike Srpske, postupao suprotno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih lica za vrijeme rata.

On se tereti za zločin protiv čovječnosti, počinjen progonom cjelokupnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz mjesta Sanica i Hrustovo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo navodi da je u napadima na ova sela ubijeno šest lica.

Praštalo će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane, ili drugih aktivnosti u skladu sa zakonom.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

atery

26.12.2017 17:22

Nista, ko se izivljavao na neljudski nacin neka odgovara. Svi smo mi ljudi, pa i kada se nadjemo na pogresnoj strani ne zelimo da nas neko muci. Budimo ljudi!

ODGOVORITE
Name

MM

27.12.2017 01:36

Ne seri....