Dačić: Tramp da saopšti šta ima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija želi nova prijateljstva i dobre odnose sa SAD, ali da neće zapostaviti stare prijatelje.

  • Vijesti
  • Srbija


Komentarišući najave Ministarstva spoljnih poslova SAD da će Ministarstvo odbrane sa Stejt departmentom sljedeće godine sačiniti izvještaj o saradnji zemalja zapadnog Balkana sa SAD, ali i sa Rusijom, on je rekao da "svako treba da radi svoj posao".

''Naš posao je da obezbedimo da Srbija bude jaka, poštovana, da može da se odbrani. Mi smo nezavisna zemlja koja vodi neutralnu politiku odbrane'', naglasio je Dačić.

Kada je riječ o SAD, Dačić kaže da bi volio da u Srbiju dođe predsjednik Donald Tramp i da saopšti "sve što ima".

''Nećemo valjda o tome da razgovaramo sa Brajanom Hojtom Jijem. Kada neko razgovara u Moskvi, razgovara sa Vladimirom Putinom, ne razgovara sa šefom neke direkcije u Ministarstvu spoljnih poslova'', naglasio je Dačić.

On je dodao da poruke na taj način mogu da se šalju "kvazidržavama" u svijetu.

''Što se tiče Srbije, mi želimo dobre odnose sa SAD, ali za to je potrebno najmanje dvoje'', rekao je Dačić.

Dodaje da je Srbija u spoljnoj politici postigla dobre rezultate, da se predsjednik Aleksandar Vučić u posljednjih nekoliko mjeseci susreo sa svim vodećim svjetskim državnicima.

''Srbija je uspela da ide korak dalje u evropskim integracijama. Želimo nova prijateljstva i sa SAD, Britanijom, Francuskom, ali nećemo zapostaviti stare prijatelje'', naglasio je on.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD zadužen za Balkan Brajan Hojt Ji rekao je u subotu da SAD od Srbije očekuju da podrži viziju Evropske unije, a ne Rusije.

On je za grčku agenciju ANA-MPA rekao i da Beograd zna značenje njegovih riječi koje je iznio prilikom posjete srpskoj prestonici, te da je o problemu "sjedenja na dvije stolice" informisan i srpski državni vrh, pri čemu je apostrofirao šefa diplomatije Ivicu Dačića.

O izborima

Kada je riječ o parlamentarnim izborima, Ivica Dačić je naveo da bi volio da oni budu održani.

''Ja bih voleo da budu parlamentarni izbori upravo zbog svih ovih koji tako horski govore krijući se jedan iza drugog, a pojedinačno uopšte ne smeju da se pojave. Baš me interesuje kako bi se ponašali kada bi bili parlamentarni izbori'', naglasio je Dačić.

Odgovarajući na pitanje da li sebe vidi kao ministra 2025. godine, Dačić je rekao da ne razmišlja o tome.

''Ja sam 27 godina na političkoj sceni i ne mogu da razmišljam o tako kratkim kategorijama kao što je do 2025. godine'', naveo je Dačić.

Izvor: Agencije

KOMENTARI15
POŠALJITE PORUKU

jedan

26.12.2017 11:09

eto slobo jr., pošalji mu ti pismo da ti dodje i kaze sta ima.........

Bas tebi ce Amerika reci sta trebas hoce znas sta da si coban koji cuva ovce po livadama zato si rodzen

Realno

26.12.2017 11:21

Grohotom se smijem, cuj ko Trump da se tebi ispovjeda mali Slobo.

Re

26.12.2017 12:16

Vidi dacic sebe poredi sa trampom i putinom,da mu tramp dodje na noge malo morgen dacicu.

cuda da se dese

26.12.2017 12:32

Njemu Tramp da nešto objašnjava.Srbijanci nisu normalni ljudi.Pa ubjedljivo najveća bijeda u regionu a nešto glume.Pa Srbije nema ni na mapi svijeta niti ona koga interesuje.Ljudi se umislili da neko o njima razmišlja.Koga briga za sirotinju ? Jevtina radna snaga i pogodno tlo za kriminal eto to je SRBIJA

Tete

26.12.2017 13:03

Kaze Tramp da bi dosao al da nema vremeplov da se vrati iz Amerike u sredji vijek u Srbiji.

Bobo

27.12.2017 12:16

PLAGIJAT

26.12.2017 11:10

hehehehehehe pokusavate imitirati TITU,malo morgen on je jedini znao kad treba reci NE. Takav se jos nije rodio<<<<<

Đorđe

26.12.2017 11:17

Šta bi trebao Tramp, da ti pošalje "Koferče" i da vidiš šta ima. Imali Ivice Banana. Tajna je ta Amerika, kao i tvoji "nijemi filmovi", a gdje si glavni junak sa Bananom. Kažu pustiće i novu verziju s tonom. Pjevaj Dačiću, jer kako stvari stoje uskoro ćeš i da sviraš klavir. Pozdrav dobrim ljudima i sretni praznici...

x5

26.12.2017 11:30

pa dacicu ti si stari trumpov prijatelj. on te zove da se fotografises s njim :))). rijesi to

Dušan

26.12.2017 12:23

Možete da mu pljunete kroz prozor i da ga mrzite, on završava posao....a vi sto lupate ložite drva i imate mišljenje o svemu...

Kao naprimjer,zavrsio je nista za drzavu. Mozda za sebe ponesto :)

Lazno Ime

26.12.2017 17:31

jes jes vidila mu guzica samo puta od tih silnih poslova

Ejfs

28.12.2017 13:47

Dačić

26.12.2017 12:55

Ako namTrump ne odgovori povlačimo svog ambasadoara iz SAD i prekidamo diplomaske odnose Šta misli Trump da smo m mi blesavi pa da nam on nešto priča.Mi smo srbi nek mu je jasno.Nas i Rusa 300 miliona.

Jeli se to zajebavas il stvarno mislis .Ali sve u svemu nasmejao me komentar

Ejfs

28.12.2017 13:48

amerikanac

26.12.2017 13:11

Ne vodi se politika u americi jednog cocjeka ko u divljim drzavama svako radi svoj poso ovdje su timovi od golmana pa do centafora svako ima svoje mjesto zato svako voli ameriku zato sto su svi postovani

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.