Mutko napustio čelo FS Rusije dok se bori sa MOK-om!

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko privremeno je napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Mutko se povukao sa funkcije dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom meseca doživotno suspendovao Mutka sa Olimpijskih igara, posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je na konferenciji za novinare rekao da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest meseci napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga. 

On će nastaviti da obavlja funkciju zamenika premijera i nadgledaće pripreme za Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje će se narednog leta održati u Rusiji. 

Mutko je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara. 

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je pomagala i prikrivala država.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.