Spasioci zagazili u hladnu Miljacku

Spasilački timovi već dva sata pretražuju korito Miljacke od Dolac Malte u Sarajevu do ušća u rijeku Bosnu i to nakon što je jutros podignuta brana na Bentbaši. Veliki broj spasilaca je zagazio u rijeku, a određeni dio pretražuju i uz pomoć čamca.

Bosna i Hercegovina 25.12.2017 | 14:15
Spasioci zagazili u hladnu Miljacku
Danas je 13. dan otkako pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Opštinske službe civilne zaštite Konjic, Kantonalne uprave civilne zaštite KS, GSS stanica Sarajevo i GSS Novi Grad te porodica i prijatelji tragaju za tijelom Aldina Mulića.

U toku je pretraživanje korita Miljacke do ušća u rijeku Bosnu, zbog čega je podignuta brana na Bentbaši, a na pretrazi je angažovano 11 timova.

Podsjećamo, Aldin Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, obojica mladića su se utopila, a Fočino tijelo pronađeno je 14. decembra u rijeci Bosni kod Visokog.

U petak su u potrazi učestvovali i pripadnici GSS-a Hrvatske koji su s tri čamca od Slavonskog Šamca pretraživali nizvodno područje Save dugo 50 kilometara.

Izvor: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar