Rusi će uništiti komandne centre

U slučaju većeg rata, ruska vojska će se fokusirati na uništenje komandno-štabnih centara neprijatelja i destrukciju kompletne infrastrukture upravljanja neprijateljskim jedinicama, kako na liniji fronta, tako i po njegovoj dubini, smatraju američki stručnjaci.

Svijet 25.12.2017 | 13:12
Rusi će uništiti komandne centre
Stručnjaci američkog strateškog centra RAND smatraju da je prilikom izvođenja ovih operacija veoma izvjesna upotreba sredstava za kiber-elektronski rat.

Za uništenje neprijateljskih ciljeva od operativnog i strateškog značaja koristiće se visokoprecizno oružje velike razorne moći.

Prilikom izvođenja borbenih operacija, ruska armija će se osloniti na široku upotrebu visokomobilne borbene tehnike koju odlikuje velika pokretljivost i vatrena moć.

Američki vojni analitičari zaključuju da će u izvođenju borbenih dejstava ruska armija jednako koristiti konvencionalne i nekonvencionalne metode.

Eksperti smatraju da je strateška nuklearna komponenta ozbiljno obezbjeđenje za efikasno djelovanje u kritičnim situacijama.

Rusija je usvojila mogućnost da odgovori i nuklearnim sredstvima na nenuklearne napade koji bi predstavljali ozbiljnu prijetnju teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ruske Federacije, navodi se u studiji.

Stručnjaci su uvjereni da ruska armija neće pokušati da "zadavi" protivnika na bojnom polju nadmoćnošću u broju vojnika.

Akcenat će biti na obrazovanju specijalizovanih taktičkih borbenih sredstava, koja će se u velikoj mjeri približiti zapadnim standardima, zaključak je ove studije, koju prenose vojni portali.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zool

25.12.2017 12:35

Ma koga plase vise Rusima i ratovima.

ODGOVORITE
Name

Samo Trosi

25.12.2017 13:46

Kako koga,pa,Americke poreske obveznike,za koga onda da radi vojna industrija.Kada nema neprijatelja,izmislis ga.

Name

Дупе глава

25.12.2017 19:48

Да си писмен, прочитао би да је АМЕРИЧКИ институт који пише војно-стратешке документе за америчку владу, зове се РАНД, написао ово горе цитирано а не Руси. Да сте паметни, не би трчали у НАТО ко мухе без главе. Јер, ако БиХ уђе у НАТО, САД ће овдје инсталирати ракете уперене ка Русији и командне центре (један је већ у Сарајеву) који ће њима управљати. А онда БиХ постаје легитимна мета за руске ракете. Да ли то хоћете?

Name

xcx

25.12.2017 12:36

Taman posla da puste sinove jedince da ratuju u odbrani zemlje sa placenickim olosom. Samo precizno i u glavu.

ODGOVORITE
Name

Tiito

25.12.2017 13:45

U prevodu.. Svi veći gradovi u državama koje su članice NAT-o saveza. Odlučili ameri da sjebu evropu a kako drugo nego čačkaj rusa dok ne poludi a onda oni fini a rusi krivi. Nešto mi poznat ovaj scenario a nemogu da se sjetim odakle...

ODGOVORITE