Ispunjeni uslovi: Stižu pare MMF-a

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Nadim Ilahi rekao je da preostali uslovi za nastavak aranžmana sa MMF-om treba da budu ispunjeni u januaru, te izrazio nadu da će tranša od 148,2 miliona KM biti uplaćena u prva dva mjeseca naredne godine.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


On je naveo da je BiH nedavno ispunila dvije važne mjere - usvajanje budžeta Republike Srpske za 2018. godinu i izmjene i dopune Zakona o akcizama, što će omogućiti oslobađanje i deblokiranje velikih sredstava koja će moći da budu uložena i u infrastrukturu, auto-puteve i puteve.

Ilahi je za "Glas Srpske" rekao da je ostalo da Parlament Federacije BiH usvoji budžet za narednu godinu, te da Vlada tog entiteta pokrene proces temeljne procjene dva telekom preduzeća.

"Kada ti uslovi budu ispunjeni, ne vidimo nikakve probleme da idemo dalje", dodao je Ilahi.

On kaže da su vođeni razgovori i o budžetu za narednu godinu na nivou BiH, te da bi trebalo da bude usvojen u januaru kako bi MMF, u smislu zaključivanja prvog pregleda, mogao izaći pred Izvršni odbor ove finansijske institucije.

"Nacrti budžeta koji su upućeni u parlamentarnu proceduru su u skladu sa našim savjetima", rekao je Ilahi.

On je naveo da se stvari u BiH popravljaju u ekonomskom smislu i da ekonomski oporavak ide dalje.

"Sa povećanjem ekonomskog rasta, ruku pod ruku će ići i otvaranje novih radnih mjesta, što je pozitivan trend za BiH", rekao je Ilahi.

On je dodao da se vlasti u BiH pridržavaju smanjenja potrošnje i broja zaposlenih.

Izvor: Srna

KOMENTARI15
POŠALJITE PORUKU

Grnalj

25.12.2017 08:51

Dodik jutros dobro raspolozen..

A ti sjeban!

Gojko

25.12.2017 09:31

Ekonomija pokretana nepokrivenim kreditima je najbolja ekonomija!

Dodikov expert

25.12.2017 10:32

Super, najvaznije je da mi penzioneri dobijemo penzije - i znajte, mi ostajemo u RS, necemo u inostrantsvo!

perspektive

25.12.2017 10:35

Piksi

25.12.2017 08:56

Krpljenje rupa, a nije im to ni 10% koliko bi stvarno trebalo!

Nije to novac za krpanje ruba. Boli njih za rupe. Vazno je ponovo dobiti izbore. Novac MMF-a je namijenjen ISKLJUCIVO za kupovinu opozicionih clanova. A opozicija je obezglavljena kao ribe u mrestilu, pa ih je lako uloviti. Clan sam jedne opozicione partije, ali ne vidim njihovu ideju, osim sto vidi, da prvaci stranaka se bore samo za sebe. A to ih vodi u propast, sto pokazuje i zahtjev Cavica da se objelodane imena kandidata za najvise funkcije, a govedarica mu odgovara. nista do februara 2018.g. Propast opozicije ISKLJUCIVO njhovom zaslugom.

Re: Piksi

25.12.2017 10:00

Možda vodje opozicije i vlasti slušaju iste ljude...

Re Re Piksi

25.12.2017 10:03

ahhahah

25.12.2017 09:09

Mi ovaj MMF koristimo ko da su to naše pare... hahahaha, kad ide pita nek ide i tepsija... ode sve u pm.

Jrfchb

25.12.2017 09:25

Te pare su samo garancija da cemo vracati kredite a ne za gradnju puteva. To ko ne kapira ni doktor mu ne moze pomoci. Oni samo sebe ogradjuju da ce naplatiti kredit koji daju. Sve ostalo je farsa za narod.

Борац

25.12.2017 09:30

Куку нама, ни постојеће дугове неможемо ријешити а стижу нови. Овце се веселе а нормални тугују и стријепе шта ће од нас бити. Нама нетреба други непријатељ, довољни смо ми сами. Миле вам тјера дјецу од куће а ви га славите? Какве овце!!!

Nikola

25.12.2017 09:36

Najmračnije doba u srpskoj istoriji ovoga prostora. U miru, a stradamo kao u ratu. Najtragičnije je što stradamo od onih koje bezobraznodobro plaćamo. U ratu barem znamo da je rat, ali drži nas nada da će doći mir, da će biti bolje, da žrtve nisu uzaludne, da se borimo za svoj rod i narod. Ali, avaj, stradamo u miru. Ubi nas naša ruka, zgazi nas materijalno, duhovno i biološki. I nikakve nade da će biti bolje. Krenuo talas egzodusa, bježanija kao ispred najstrašnijeg neprijatelja. Ljudi traže spas bježeći Švabi od kojeg se nekada bježalo u zbjegove. Ubijaju nas bijedom, mladost nam tjeraju, materijalno smo spržena zemlja, duhovno zemlja Ajneseri skorojevićkog ološa, ali ovo izrugivanje, ovo ismijavanje narodu kojeg su zgazili, pljunuli, poharali, je nepodnošljivo. Kao kada bi kurjaci obećali desetkovanom stadu,: radićemo na stvaranju boljih uslova za život.

Dzaba prica kada je narod kakav jeste, ja sam sebi dosao kada sam odlucio da idem i da povratka nema. Sad mi je samo krivo sto ranije nisam otisao. Eto njima nek rasprckaju sve, nista drugo ni ne znaju osim zaduziti se i otimati. Hvala PreCjedniku i satelitima sto su mi otvorili oci.

Vienna Calling

25.12.2017 10:15

Do vikendica

25.12.2017 09:42

Bice to autoput do vikendica.I kroz moje dvoriste.Balkanska prica.Blato.Magla.Krv.I pljacka.

Taman na vrijeme

25.12.2017 09:54

Dodik tim parama vec kupuje preletace i popunjava svoj tim. Opozicija-nemocna, ili se bore samo za svoje pojedinacne interese. Na izborima, ponovo vidim SNSD na vlasti-ne zato sto je SNSD jak, vec sto je opozicija toliko izgubljena da tragaju sami za sobom...

Prosječni Rogatičanin

25.12.2017 13:49

MMF podržava Dodika iz dva razloga: 1) On je čovjek Međunarodne zajednica 2) Ni jedan drugi predsjednik RS ne bi se ovako bjesomučno zaduživao!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.