Amerika poriče zahtjeve Rusije

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije slalo je regularne zahtjeve američkom Stejt departmentu tražeći pristup ruskim diplomatskim predstavništvima koja su američke vlasti zaplijenile, dok oni poriču te zahtjeve, izjavila je danas portparolka tog ministarstva Marija Zaharova.

Svijet 24.12.2017 | 21:42
Amerika poriče zahtjeve Rusije
"Jedan mjesečno sigurno. Zahtevi za pravo pristupa izdati su Stejt departmentu nekoliko puta u mjesecu. Stejt department poriče naše zahtjeve. Tako da, ova razmjena bilješki nikad ne prestaje. Pod instrukcijama predsjednika, radimo na pravnim aspektima", rekla je Zaharova u intervjuu za nedjeljne vijesti "Vaskresnij večer" na televiziji "Rusija-1", prenosi Tass.

Upitana o perspektivama parnice, ona je rekla da će te informacije biti objavljene što je prije moguće.

"Do sada, uzimajući u obzir nijanse ovog sudskog postupka, o tome ne možemo da govorimo javno. To će biti učinjeno kasnije", rekla je ona.

Vlasti SAD 2. septembra su zatvorile ruski Generalni konzulat u San Francisku, prostorije zgrade trgovinske misije u Vašingtonu i iznajmljenu kancelariju u Njujorku.

Bivše dvije ustanove su u vlasništvu ruske vlade i uživaju diplomatski imunitet.

Zvanična Moskva smatra zapljenu ruskih diplomatskih predstavništva otvorenim aktom neprijateljstva i poziva SAD da odmah vrate te ustanove.

Obraćajući se na konferenciji u kineskom građu Sjamenu 5. decembra nakon samita BRIKS-a, ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je planove da izađe na sud zbog zapljene ruskog diplomatskog vlasništva u SAD, podsjeća ruska agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Izraelac

24.12.2017 21:31

Prica se da sve pokradene pare iz cijelog svijeta zavrse u rusiji. svaka zemlja uzima kredite od SAD u dolarima i kriminalne organizacije iz raznih zemlalja te krede salju u rusiju da im se tamo novac cuva... tako da ispade da je Putin opasan krimos.. tako se prica po kafanama svuda po svijetu ...

ODGOVORITE
Name

Re Izraelac,

25.12.2017 07:19

E ,svasta ;ti neznas koliko vas je u kuci ,neragumem kad ti pre roja sve kafane u ameriki "stvarno vljpljeg komentara 'jos ne procita.

Name

marija

24.12.2017 21:47

ameri poricuzahtjev rusiji alise povuku kada stara dama podvikne rusija ostaje gazda i velika sila svijeta napred carska rusijo bogte cuvo jrsi velika nada pravoslavnog naroda

ODGOVORITE
Name

Darko Sprajc

25.12.2017 05:58

Marija blje da cuvas otu svoju rupu nego da valjas te budalestine.

Name

rusija

25.12.2017 06:54

napred putine nasa si nada i cuvar pravoslavlja velikasi sila carska rusijo treba putina krunisati carem sveg pravoslavlja

ODGOVORITE