Loznica: Advokata zabrinuo i sud

N. G. iz Loznice, koji je 10. jula u ranim jutarnjim satima pokušao da zapali automobile advokatice Biljane Bogićević iz Loznice i njenog supruga, u dvorištu kuće u kojoj žive, osuđen je u Osnovnom sudu u Loznici na četvoromjesečni zatvor. Bogićevićeva tvrdi da je “ugroženija nego ikad, a najgore je što je u tu situaciju došla i odlukom djelilaca pravde, koji znaju sve detalje njene situacije”.

  • Vijesti
  • Srbija


Advokatica kaže da je sada zabrinutija nego poslije upada u njeno dvorište.

''Zastupala sam, inače, bivšu suprugu sada osuđenog u brakorazvodnoj parnici u postupku dobijanja starateljstva nad maloletnim detetom i u postupku protiv njega zbog nasilja u porodici'', priča advokatica Bogičević.

Za nasilje u porodici osuđen je pravosnažno, na osam mjeseci uslovno na godinu dana, s tim što je navedeno, jasno, da kazna neće biti ukoliko od momenta pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Presuda je, kaže naša sagovornica, postala pravnosnažna 30. maja ove godine,”ali imajući u vidu da je sud i prvi put bio blagonaklon prema njemu, on sada sa umišljajem kreće u osvetu meni kao punomoćniku njegove bivše supruge K.P.,pokušavajući da joj auto zapali, ali prethodno ga polivajući benzinom i smjesom rastopljenog stiropora u benzinu koji je pet puta zapaljiviji od obicnog benzina...”.

''Misleći da se ništa ne dešava, a automobil usled zaštitne protivpožarne folije nije planuo (to su sve zabeležile sigurnosne kamere), on se ponovo vraća na moj posed 6. oktobra i dva dana kasnije, ali ga senzorski reflektori ometaju, koji su u međuvremenu postavljeni po celom posedu... Nakon svih pribavljenih dokaza vestačenja koje je uradio NKT centra Beograd, veštaka trasologa, video snimaka sa kamera, konačno ga hapse 12. oktobra'', kaže ona.

OJT Loznica predlaže pritvor, sudija za prethodni postupak određuje pritvor, koji je produžen nakon isteka od 30 dana. Tužilaštvo podiže optužni prijedlog i predlaže sedmomjesečni zatvor i sporednu kaznu od 60.000 dinara, kao i da do pravosnažnosti odluke ostane u pritvoru.

Za razliku od stava tužilaštva, koje je cijenilo slučaj u cjelini, sud mu izriče četvoromjesečnu kaznu i sporednu od 30.000 dinara i pušta ga na slobodu odmah odmah po izricanju prvostepene presude.

''Da li ja kao advokat imam pravu na sudsku zaštitu koja mi pripada i po zakonu i po svim pravilima pravnih postulata ili treba da doživim sudbinu kolege iz Jagodine da me ubije samo što savesno obavljam svoj posao'', kaže Bogićevićeva.

Da li sudija koja je sudila ima u vidu da je N.G. bio pod uslovnom i zašto uopšte postoji institut opoziva uslovne kazne.

Pravo na žalbu, sada, ima OJT u Loznici, ali i prvostepeno osuđeni. 

U praksi Osnovnog suda u Loznici u posljednjih petnaestak godina ustanovljeno je više slučajeva u kojima su, za vrlo ozbiljna krivična djela, i do 10 puta izricane uslovne na već uslovne kazne, po čemu je, pored ostalog, postala poznata ova institucija.

Blagonaklonost je pokazivana prema okorjelim kriminalcima, biznismenima, “uglednim” ljudima, ali ne i kad se pojave oni iza kojih niko ne stoji.

Okorjeli kriminalci su za teška djela osuđivani i na kazne ispod zakonskog minimuma, mada je to van svakog zdravog razuma, a kamoli prava i pravde.

(BN/V.M.)

KOMENTARI9
POŠALJITE PORUKU

bg

25.12.2017 00:28

Od sudske plate si zaradila te senzor reflektore? Od iste takav auto kom ni grom nemoze nista? Vi delioci pravde danasnje..drzacemo se istih principa prema vama kad nebudu lopovi u drzavnom vrhu..i vi ce te svoju decu vidjati terminski. Kako radili tako vam bog vratio.

Glupane zena je privatnik-advokat a ne sudija.

Re BG

25.12.2017 09:13

Re Gospođo,

25.12.2017 22:25

Pogresila si ,isti momenat kada ste poceli da mesate đubre u vlastitom dvoristu.

Anonimus

08.01.2018 15:02

Trebali bi da saslusate i drugu stranu pa tek onda da objavite nesto. U loznici se dobro zna ko je doticna advokatica!

Pravda

08.01.2018 22:30

Doticna gospodja je sramota za jednog advokata. Od kupljene diplome, do intimnih veza za pojedinim sudijama Osnovnog suda u Loznici. A tek njeno bahato ponasanje u mnogim slucajevima koje dobija ne birajuci sredstva. U stanju je gaziti preko leseva. Mislim da je nekog neduznog zajahala iz njoj samo poznatog razloga.

Strasno sta ste napisali za zenu koja nije pomogla samo ko nije trazio pomoc,svaku zenu je za dzabe zastupala ako nema novaca da plati ,a isto ih zastupa kao i da joj placaju.Ljubomore ce uvek biti ,advokatica je zavrsila drzavni fakultet u Bgd.i vazi za retko dobrog coveka i pravnika.Ali uspeh i lepotu joj ne mozete oprostiti,stidite se!!!!!

Ana

12.08.2018 16:02

To je najbolji advokat i covek u Loznici a i sire. Svaka cast za predhodni komentar a vi ljubomorni i zavidni na njen uspeh mozete samo da patite i blejite. Samo napred Biljo i ne osvrci se na komentare raznih budala!!!

Ostoja

12.08.2018 18:49

ZAKON

12.08.2018 19:27

Strasno sta sve lupetate.Zbog razmisljanja takvih pojedinaca ovako nam se i desava.Sutra ce meta biti vasa sestra,cerka,sin.O crmu pisete,treba saslusati drugu stranu??!!Koju stranu?To sto advokati brane klijente to im je posao,lekari lece,frizeri sisaju.Svako radi svoj posao.Vidite lepu zenu i hiljadu i jedna ljubomorna recenica,emotivna veza,platila diplomu.Platite je i Vi,ako je to tek tako.E zemljo Srbijo,dobro opstajes kakva smo bagra.

SA OVAKVIM ADVOKATIMA I LJUDIMA,I SRBIJA CE KRENUTI NAPRED. NE SAMO DA SINAJLEPSA VEC SI I NAJVECA. EH,DA VAS JE VISE,IDEMO BILJO...

Prosperitet

13.08.2018 11:42

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.