Moskva: Sve manje neprijatelja Asada

Sve je više zemalja koje počinju da preispituju svoj nepomirljiv stav kada je riječ o sirijskim vlastima, a to se prije svega odnosi na Saudijsku Arabiju, rekao je specijalni izaslanik ruskog predsjednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

  • Vijesti
  • Svijet


Prema njegovim riječima, na zajedničkoj konferenciji u Rijadu predstavnici Saudijske Arabije pokušali su da nagovore sirijsku opoziciju da u deklaraciju ne unosi zahtjev da predsjednik Sirije Bašar el Asad podnese ostavku.

"Oni su se apsolutno iskreno trudili da urazumiju opozicionare i da ih ubijede da ne treba u završno saopštenje unositi uvredljive pasaže o aktuelnoj vlasti", rekao je Lavrentjev.

Mnogo je onih koji sirijskoj opoziciji savjetuju da odustane od ovakvih saopštenja, kako bi se omogućili normalni uslovi za pregovore u Ženevi. Među njima je i ministar inostranih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubejr. 

Prema riječima Lavrentjeva, taj pokušaj, međutim, nije uspio. On je dodao da predstoji veoma naporan rad, posebno na političkom planu. 

Izvor: Sputnjik

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

popara

23.12.2017 21:03

Citajuci ovaj tekst,Sputnjika,shvacam zasto se EU buni protiv ruske propagande.Ovo pali jos u RS-u i Srbiji.

Asad je

23.12.2017 22:35

Alavita.To je 7 posto sirije.Kako god ovo da zavrsi Asad je izgubiti ludjak u vremenu i prostoru.Zasto se on bori samo za svoju guzicu.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.