Makron i Merkel pozivaju na mir

Njemački kancelar Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron zatražili su od strana koje krše dogovoreni prekid vatre na istoku Ukrajine da što je prije moguće sprovedu odluke sa kojima su se već saglasili.

Svijet 23.12.2017 | 17:21
Makron i Merkel pozivaju na mir
Ukrajinski zvaničnici, međunarodni posmatrači i strani zvaničnici upozorili su sredinom sedmice da bi odluka Moskve da se povuče iz ukrajinsko-ruske grupacije za kontrolu prekisa vatre mogla izazvati pogoršanje sukoba na istoku Ukrajine.

Makron i Merkelova u zajedničkom saopštenju navode da nema alternative mirnom rješenju krize i pozvale su ruske zvaničnike da se vrate u Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju.

Rusija je optužila ukrajinsku stranu za opstrukciju rada i ograničavanje pristupa prvim borbenim linijama.

Zvaničnici zaduženi za nadzor sukoba izjavili su početkom sedmice da su borbe na istoku Ukrajine eskalirale do najgoreg nivoa u proteklih nekoliko mjeseci.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lazni " MIR "

24.12.2017 10:32

Kad ovi pricaju o miru ! To tacono znaci suprotno - Rat ! Saveznici doturaju oruzije Ukrajini ! Ovi punom snagom jurisaju, i to je taj mir o kjem oni pricaju . Oduzimanje oruzija zaracenim snagama, vodi do pregovora i Mira. A ne suprotno. Lazna demokratija i mir vode u propast nevinog naroda .

ODGOVORITE
Name

EU - Saveinici - AMREIKA

24.12.2017 10:40

Ovi zardjuju na oruziju ! Zasto saljete orzije Ukrajini kad se za mir ? Lopuze, samo korist da izvucete na bilo koji nacin.

ODGOVORITE