Makron i Merkel pozivaju na mir

Njemački kancelar Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron zatražili su od strana koje krše dogovoreni prekid vatre na istoku Ukrajine da što je prije moguće sprovedu odluke sa kojima su se već saglasili.

  • Vijesti
  • Svijet


Ukrajinski zvaničnici, međunarodni posmatrači i strani zvaničnici upozorili su sredinom sedmice da bi odluka Moskve da se povuče iz ukrajinsko-ruske grupacije za kontrolu prekisa vatre mogla izazvati pogoršanje sukoba na istoku Ukrajine.

Makron i Merkelova u zajedničkom saopštenju navode da nema alternative mirnom rješenju krize i pozvale su ruske zvaničnike da se vrate u Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju.

Rusija je optužila ukrajinsku stranu za opstrukciju rada i ograničavanje pristupa prvim borbenim linijama.

Zvaničnici zaduženi za nadzor sukoba izjavili su početkom sedmice da su borbe na istoku Ukrajine eskalirale do najgoreg nivoa u proteklih nekoliko mjeseci.

Izvor: Agencije

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Lazni " MIR "

24.12.2017 11:32

Kad ovi pricaju o miru ! To tacono znaci suprotno - Rat ! Saveznici doturaju oruzije Ukrajini ! Ovi punom snagom jurisaju, i to je taj mir o kjem oni pricaju . Oduzimanje oruzija zaracenim snagama, vodi do pregovora i Mira. A ne suprotno. Lazna demokratija i mir vode u propast nevinog naroda .

EU - Saveinici - AMREIKA

24.12.2017 11:40

Ovi zardjuju na oruziju ! Zasto saljete orzije Ukrajini kad se za mir ? Lopuze, samo korist da izvucete na bilo koji nacin.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.